Eski milli futbolcular, öğrencilerle bir araya geldi
- MENÜ
- MENÜ
ŞİFREMİ UNUTTUM
Yeni şifre için eposta hesabınızda junk/çöp dizinini de kontrol ediniz.
AKTİVASYON KODU TALEBİ
Aktivasyon kodu için eposta hesabınızda junk/çöp dizinini de kontrol ediniz.
ÜYE GİRİŞ DURUM
30 Ekim 2011, Pazar 21:20
Sinan Erdem Spor Salonu’nda 6 gündür süren, dünyanın gözünün çevrildiği kadınlar tenisinin en iyisinin belirlendiği final karşılaşmasında şampiyonluk kupası Victoria Azarenka’yı 2-1 mağlup eden Petra Kvitova’nın oldu.
1 milyon 750 Bin Dolar kazandı
Karşılaşmada ilk seti 7-5 kazanan Kvitova, 2’nci seti Belaruslu Azarenka’ya verdi, ancak son seti 6-3 bitiren Çek raket, hem şampiyonluk kupasını, hem 1 milyon 750 bin Dolarlık ödülü kazandı. Çek raket buradan aldığı puanla, WTA sıralamasında 2 numarada bulunan Sharapova’nın yerine geçerken, ikinci Azarenka da dünyanın 3 numarasına yükseldi. Sharapova ise 4’üncülüğe geriledi. Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Çek tenisçi Kvitova, iki kez rakibinin servisini kırarak durumu 5-0’a getirdi. Ancak oyundan kopmayan Azarenka, geri dönüş yapıp, üst üste 5 set alarak durumu eşitledi: 5-5. Kvitova, Azarenka karşısında zorluk çekse de 12. oyunda set kırıp ilk seti 7-5 aldı. Geri dönüş yapan Azarenka, ikinci sette de bunu sürdürdü. Uzun köşelere gönderdiği toplarla Kvitova’yı bir sağ bir sola koşturan Azarenka, ikinci seti 6-4 kazandı: 1-1. Final setinde de üstün bir oyunla, skoru 3-0’a taşıdı. Ardından daha az hata yapan Kvitova, seti de 6-3 alıp, maçı 2-1 kazandı.
'Bu kesinlikle bir rüya'
Çekişmenin yüksek olduğu final maçı sonrasında konuşan şampiyon Petra Kvitova, “Bu kesinlikle bir rüya” dedi. Kvitova, “Wimbledon’da şampiyon olmak, WTA’yı kazanmak ve sezonu dünya ikincisi bitirmek. Bunları sezon başında hayal bile edemezdim” ifadelerini kullandı.
Sharapova'dan sonra Kvitova
Petra Kvitova 2004’te Maria Sharapova’dan sonra 2011 WTA Championships İstanbul’da (Sezon sonu Şampiyonası) ilk katılışında şampiyon olan ikinci tenisçi oldu.
'10 üzerinden 9.5 veriyorum'
Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Francesco Ricci Bitti, İstanbul’da yapılan WTA Championships’in çok iyi organize edildiğini belirterek, “Burada 1-2 gün kaldıktan sonra bir İtalyan olarak ’bravo’ dedim. Organizasyona 10 üzerinden 9.5 veriyorum” dedi.
'2012'yi iple çekiyoruz'
WTA Başkanı Stacey Allaster da Dünya Tenis Şampiyonası’ndan övgüyle söz ederek şunları söyledi: “Türkiye tenisi seviyor. WTA da Türkiye’yi seviyor. Türkiye’de beklentilerimizi çok aştık. 2012 yılında buraya gelmeyi iple çekiyoruz.”
Seyirci rekoru kırıldı
Dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisinin buluştuğu ve Grand Slam’lerden sonra en büyük tenis organizasyonu olarak kabul edilen WTA Champiyonships İstanbul’da seyirci rekoru da kırıldı. Türk seyircisi, Sinan Erdem’i hiç boş bırakmadı. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin olduğu gün bile 10 bin kişinin izlediği Şampiyonayı 6 gün boyunca 70 binin üzerinde seyirci izledi.
Cengiz Saraç
Çiftlerde zafer Huber ile Raymond’ın
TEB BNP Paribas WTA Championships’in final gününde ilk şampiyonlar çiftlerde belli oldu. Dünya sıralamasında ikinci olan Liezel Huber-Lisa Raymond (ABD) ikilisi, 1 numaralı seribaşı Kveta Peschke (Çek Cumhuriyeti)-Katarina Srebotnik (Slovenya) çiftini 6-4’lük setlerle 2-0 yenerek, şampiyon oldu. Şampiyonluğa ulaşan ABD’li çift, 375 bin dolar para ödülü alırken, finalist Peschke-Srebotnik ise 187 bin 500 dolar para ödülü kazandı.
MİNİ YORUM
Çok ilginç bir milletiz. Dünya sıralamalarında esamemizin okunmadığı spor dallarını, meğerse ne kadar çok seviyormuşuz!.. Önce yüzme ile başladık, hiç bir sporcumuzun dereceye giremediği Kısa Kulvar Avrupa Yüzme Şampiyonası’nı üst düzeyde yaptık. Ardından Erzurum’u kış sporları merkezine çevirdik, dünyaya parmak ısırttık. En son teniste karar kıldık. WTA Championships gibi dünyanın en önemli organizasyonunu Katar’ın elinden alıp, bu spor dalının zirvesindeki bayan elit sporcularını İstanbul’da buluşturduk, tenisseverlere doyumsuz anlar yaşattık. Toplumsal travmalara rağmen, salonu son güne kusursuz yetiştirdik. Biletleri kapalı gişe sattık. Üç kanaldan tüm dünyaya, İstanbul’u ve güzelliklerini bir kez daha hatırlattık. Ülke insanının tenis kültürü konusunda inanılmaz deneyimler kazanmasını, bu spor dalı için yola çıkan yeni jenerasyonun örnek rol modellerini çıplak gözle seyretmesini sağladık. Kısaca bu işten çok kârlı çıktık. Tenisimizde hedefe büyük yürüyüş artık tüm hızıyla başladı. Çünkü Azra, Azarenka’yı seviyor...
Hüseyin Sakarya
2SON DAKİKA
ÖNE ÇIKANLAR
31. Hafta
2017/2018 Sezonu Spor Toto Süper Lig
O | P | ||
---|---|---|---|
1 | Galatasaray | 30 | 63 |
2 | Beşiktaş | 30 | 62 |
3 | Medipol Başakşehir | 30 | 62 |
4 | Fenerbahçe | 30 | 60 |
GENİŞLET | |||
5 | Trabzonspor | 30 | 46 |
6 | Göztepe | 30 | 44 |
7 | Demir Grup Sivasspor | 30 | 44 |
8 | Kayserispor | 30 | 44 |
9 | Kasımpaşa | 30 | 40 |
10 | Evkur Yeni Malatyaspor | 30 | 38 |
11 | Bursaspor | 30 | 36 |
12 | Teleset Mob. Akhisarspor | 30 | 35 |
13 | Antalyaspor | 30 | 35 |
14 | Atiker Konyaspor | 30 | 32 |
15 | Aytemiz Alanyaspor | 30 | 32 |
16 | Osmanlıspor FK | 30 | 32 |
17 | Gençlerbirliği | 30 | 30 |
18 | Kardemir Karabükspor | 30 | 12 |
Belki sizi bu saatte düşünmeye iter; http://hikayedeanlatilmayankisi.blogspot.com/
azarenka aşığım sana