MENÜ

Rize tek devrede: 2-1

Bank Asya 1'inci Lig'de sahasında TKİ Tavşanlı Linyitspor'u konuk eden Çaykur Rizespor, Bikoko ve Mehmet Al'ın golleri ile rakibini 2-1 mağlup etti.

Rize tek devrede: 2-1

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un tek golünü ise penaltıdan Ahmet kaydetti. Çaykur Rizesporlu futbolcular maç öncesi sahaya ellerinde 'Acımız büyük, başımız sağ olsun' pankartı ile çıktı. Hakkari Çukurca'daki terör saldırısı sonucu şehit düşen askerlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu arada bir grup taraftar maraton tribünü önüne Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın bir süre önce vefat eden annesi Tenzile Erdoğan için, 'Sayın Başbakanımız acınız, acımızdır. Başınız sağ olsun' pankartı astı. Karşılaşmanın 23'üncü dakikasında elinde Türk bayrağı ile sahaya inen bir taraftar, kısa bir süre sahada koştuktan sonra polis tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

4'ncü dakikada Murat'ın sağ kanattan kullandığı köşe atışında ceza sahasına ortaladığı topa iyi yükselen Jallow, topu kafayla kaleye gönderdi. Topu kaleci Ulaş, iki hamlede kontrol etti.

8'nci dakikada Jallow'un sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topu Bikoko, şık bir vuruşla kaleye gönderdi. Top filelerle buluştu: 1-0.

15'nci dakikada Murat'ın ceza sahasına ortaladığı top savunma oyuncularından kafasından sekti, havalanan topu röveşata ile kaleye gönderen Mehmet'in vuruşunda top filelerle buluştu. Bu gol sonrası yeşil-mavili oyuncular hep birden asker selamı ile protokolü selamladı: 2-0.

23'ncü dakikada elinde Türk bayrağı ile sahaya inen bir taraftar, kısa bir süre sahada koştuktan sonra polis tarafından gözaltına alındı. Karşılaşmanın ilk yarısı da 2-0'lık ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi.

69'ncu dakikada ceza sahası içerisinde Aytek, Abdi'yi düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Ahmet'in şutunda top filelerle buluştu: 2-1.

Haberin Devamı

80'inci dakikada Bikoko'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şut üst direğe çarparak auta çıktı.

82'nci dakikada ceza sahasına giren Erkan'ın şutunda topu kaleci Ulaş, çıkardı. Karşılaşmada ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

STAT: Yeni Rize

HAKEMLER: Suat Arslanboğa (7), Nihat Mızrak (7), Serhan Malkoç (7)

ÇAYKUR RİZESPOR: Mehmet (7) - Aytek (7), Sezer (7), Murat (7), Engin (7)- Şahin (7), Mehmet (8), Zekiri (7), Cenk (5)(Dk. 69 Erkan 6)- Bikoko (8), Jallow (7)(Dk. 90 Yunus)

TKİ TAVŞANLI LİNYİT: Ulaş (4) - İsmail (4), Ferhat (4), Emrah (4)(Dk. 29 Murat 5), Abdi (5) - Mehmet (5), Semavi (4)(Dk. 64 Metehan 4), Serkan (5) Kingsley (5)(Dk. 78 Toure 4)- İbrahim (5), Ahmet (6)

GOLLER: Dk. 8 Bikoko, Dk. 16 Mehmet (Çaykur Rizespor), Dk. 69 Ahmet (Pen.) (TKİ Tavşanlı Linyitspor)

SARI KART: İsmail, Murat, Serkan, İbrahim (TKİ Tavşanlı Linyitspor), Şahin, Murat (Çaykur Rizespor)

KIRMIZI KART: Dk.25 İsmail (TKİ Tavşanlı Linyitspor)

YORUM YAZ