MENÜ

ABD ilaç oldu

Yazarımız Hakan Şükür, Milli Takım'ın hazırlık kampını değerlendirdi: Anlamsız gibi görünen kamp, güzel bitti. Yeni dönemin başlangıcında Hiddink oyuncuları yakından tanıdı, daha çok bireysel yetenekler ön plana çıktı.

ABD ilaç oldu

Sezon sonu olmasının yanı sıra yorgunluk ve sakatlıklardan kurtulan oyuncuların fazlalığına rağmen futbolcular, yeni hocaları Guus Hiddink’in uygulatmak istediği oyun anlayışına iyi bir reaksiyon verdi. Bütün bunların dışında oyuncular, ABD’de bulunan menacerlere de kendilerini göstermeye çalıştı. Özellikle bireysel performanslar ön plana çıktı. Buna en iyi örnek olarak Arda Turan’ı verebiliriz. Yaşadığı zor günlerin ardından Avrupa’ya gitme şansını zorlayan bir Arda izledik. Genellikle de hücum organizasyonlarını onun üzerinden yaptık. Her şeye rağmen çok iyi bir Milli Takımımız var. Daha uzun soluklu, Hiddink-Milli Takım beraberliğinden daha olumlu şeyler çıkacağını düşünüyorum.

Savunmada sıkıntı var
Ancak sadece Arda ağırlıklı organizasyonlardan vazgeçmemiz gerekiyor. Daha alternatif hücumlar uygulamalıyız. Hala takım savunmasında başta
defans olmak üzere, bazı aksaklıklar yaşadık. Arda’nın kafası rahat olduğu için iyi oynadığını düşünüyorum. Oyuncularımın gösterdiği performans sonrası ‘Neden 2010’a gidemedik?’ sorusu yanlış. Baskı olmadığı zaman iyi oynanıldığı düşünülüyor. Genel anlamda bu doğru ama, baskı zaten kaçınılmaz ve bu durum altında da oturup kalkmasını bilmemiz gerekiyor. Açıkçası Milli Takım, en az kamuoyu baskısını hissettiği bir dönemde gruptan çıkamadı. Belki farklı olsa, daha iyi olabilirdi. Stresin olmadığı dönemde oyuncular rahat oynadı. Buna en iyi örnek Estonya ve Bosna
Hersek maçları!

Takıma Oğuz Çetin hakim
Şu an için Oğuz Çetin’in hakim olduğu bir takım var. O yüzden başarılı olmuş isimlere şans verildi. Hiddink’in açıklamalarında, yetenekli oyuncuların bu özelliklerini takım içinde kullanması isteniyor. Takımın hücumundan savunmasına kadar tek bir bütün olması isteniyor. Hiddink’in kariyeri ve oyuncularla tatlı sert ilişkisinin, ekibe bir güven getirdiği kesin. Onun dediklerini yapabilirsek, belki birçok ülkeden daha iyi bir turnuva takımı olabiliriz. Oyuncuları ABD’de çok iyi bir şekilde analiz ettiğini düşünüyorum.

Havayı almak bile önemli
Ay-Yıldızlılar’da Sinan Bolat, Necip ve Sezer’e teknik heyet şans vermedi. Daha çok Hiddink, ideale yakın kadrosunu oynatmayı düşündü. Ancak milli takımda olmak bile önemli. Oynamayan isimlerin oradaki havayı almaları gerek. Sonradan zaten sıra onlara da gelecektir. Ayrıca Ali Tandoğan ve Ömer Erdoğan gibi Bursa’nın şampiyonluğunda kilit rol oynayanlar da kadroda yoktu. Hollandalı teknik adamın, oyuncularımızı yeni dönemde daha iyi takip edeceğini düşünüyorum. Kadroda yer almayan ama Hiddink’in sistemine uyanlar da ileride şans bulacaktır. Onun istediği tipte isimler de var. Haksızlığa uğradığımız Euro 2016’nın ev sahipliğine en güzel cevabı bundan sonraki dönemde Türkiye’nin, en iyi şekilde vereceğini düşünüyorum. Ekip olarak yapacaklarımız, hem başarı hem de organizasyonları beraberinde getirecektir. Yeni dönem herkes için hayırlı olacaktır.

Hakan Şükür

Haberin Devamı
YORUM YAZ