MENÜ

Hamilton, arabasını kaptırdı!

Formula 1 Avustralya Grand Prix'sinin düzenlendiği Melbourne'da polis, tehlikeli şekilde kullandığı için, Formula 1'in eski şampiyonlarından Mclaren-Mercedes pilotu İngiliz Lewis Hamilton'un özel aracına el koydu.

Hamilton, arabasını kaptırdı!

Herald Sun gazetesinin haberine göre, dün Avustralya Grand Prix’sinin deneme turlarında en iyi zamanı elde eden Hamilton, turların bitiminden birkaç saat sonra Mercedes marka özel aracıyla kentte gezintiye çıktı.

Kentteki işlek bir caddede aracını kendi ekseninde döndüren 25 yaşındaki Hamilton, polise yakalandı. Polis
yetkilileri, sorgulanması sırasında polise sorun çıkarmayan Hamilton’ın aracına 48 saatliğine el konulduğunu bildirdi.

2008 Dünya Şampiyonu Hamilton ifadesinde, "Yaptığım aptalcaydı, özür dilerim" dedi. Gazeteye göre, hakkında dava açılabilecek Hamilton’a para cezası verilmesi bekleniyor.

Bir görgü tanığı, gazeteye yaptığı açıklamada, "Hamilton’ın yakalanışını izlemek keyifliydi. Aracına saklandı ama polis onun kim olduğunu çok iyi biliyordu" dedi.

Hamilton, 2007’de de Fransa’da aşırı hız yaparken yakalanmış ve aracına polis el koymuştu.

"FORMULA PİSTLERİ DIŞINDA RİSK DAHA FAZLA"
Hamilton, dün polise yakalanmadan önce İspanyol El Mundo gazetesine yaptığı açıklamada, "Formula 1 pistlerinin dışında riskin daha fazla olduğunu" söylemişti.

Lewis Hamilton "Pistte kontrol sende, çevre senin. Pist dışında bazen olay karmaşık bir hal alıyor. Kontrol edemediğin bir çevre var. Riskler var. Özel aracındayken başkası sana çarpabilir" ifadesini kullanmıştı.

Tehlikeli şekilde araç kullanan Hamilton’a, Formula 1 Avustralya Grand Prix’si sorumlusu Ron Walker destek verirken, Avustralyalı Bakan Tim Holding eski şampiyonu eleştirdi.

Ron Walker, Hamilton’ın gençlerle trafikte güvenlikle ilgili bol bol sohbet eden iyi bir insan olduğunu söyledi.
Hamilton’ın yaptığının affedilebileceğini belirten Walker, "Gaza basması ve Mercedes’in çok güçlü olduğunu insanlara göstermesi gerektiğini hissetmiş, bazen böyle şeyler olur. Bu uluslararası yarışları sürdürmek istiyorsanız böyle olaylarda bağışlayıcı olmalısınız" dedi.

Melbourne’un bağlı olduğu Victoria eyaleti bakanlarından Tim Holding ise Hamilton’ı eleştirerek, "Formula 1 sürücüsü gibi araç kullanılacak yer pistlerdir, Victoria’nın yolları değil" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ