MENÜ

UEFA'dan kulüplere sevindirici haber!

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), futbolcuların Avrupa kupalarında bir sezonda sadece bir takımda oynamaları kuralına esneklik getirdi.

UEFA'dan kulüplere sevindirici haber!

İsrail’in Tel Aviv kentinde yapılan UEFA toplantısında, UEFA İcra Komitesi, Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi’nin eleme turlarında oynayan ve sonra bu liglerde mücadele eden başka bir takıma transfer olan bir oyuncunun, eski takımının eleme turlarında elenmesi halinde, yeni takımında bu liglerde oynayabilmesine izin verdi.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Reuters’a yaptığı açıklamada, "Gelecek sezondan itibaren, bir oyuncunun takımı elendiyse ve bu oyuncu 1 Eylül’e kadar yeni bir takımla sözleşme imzalarsa yeni takımında Avrupa kupalarında oynayabilir" dedi.

Infantino, Ocak’taki ara transferde takım değiştiren oyuncuların da bu yeni karardan faydalanabilecekleri ve eski takımlarının eleme turlarında elenmiş olması halinde yeni takımlarında Avrupa kupalarında oynayabileceklerini belirtti.

UEFA’nın kararında, takımların Ocak’taki ara transferde UEFA’ya en fazla 3 yeni oyuncunun ismini bildirebileceği hatırlatıldı ve takımların yeni transfer ettikleri ve eleme turlarında forma giyen oyunculardan sadece birini Avrupa kupalarında oynatabilecekleri kaydedildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ