MENÜ

Tutumlu ilk raundu kaybetti!

İspanya'da yaşayan Türk futbol menajeri Bayram Tutumlu, Barcelona kulübünün Özbekistan'da yaptığı tanıtım ve reklam amaçlı bir dizi işten kendisine taahhüt edilen komisyonun verilmediği gerekçesiyle Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta'ya karşı açtığı davayı kaybetti.

Tutumlu ilk raundu kaybetti!

Barcelona Ceza Mahkemesi 4. kısım hakimi, söz konusu olayda Laporta’nın dolandırıcılık yaptığına ilişkin herhangi bir kanıt bulunmadığına kanaat getirerek, dosyayı arşive gönderip davayı kapattı.

Ancak hakimin, Laporta ile arasında sözlü bir anlaşma olduğunu savunan Tutumlu’ya "sivil mahkeme" aracılığıyla hakkını arayabileceği yönünde bir fikir verdiği de belirtildi.

Barcelona’nın Özbekistan’ın Bundyodkor ve Kuruvchi gibi takımlarıyla yaptığı işleri Laporta’nın bizzat kendi avukatlık bürosundan ayarladığını ve bundan da maddi çıkar sağladığını iddia eden Tutumlu, toplam 15 milyon Avro’yu bulduğu söylenen işlerden kendisine taahhüt edilen 1.5 milyon Avro’luk (yüzde 10’luk) komisyonun ödenmediğini savunuyor.

Tutumlu’nun avukatı Pep Oriola’nın, Tutumlu ile Laporta’nın birlikte çekilmiş fotoğraflarını, Özbekistan takımlarının temsilcileriyle Laporta arasında organize edilen yemeklerle ilgili bilgileri ve kulüpler arasında yapılan ortak işleri mahkemeye sunduğu belirtiliyor. İddialarda, Özbekistan’a giderek tanıtımlara katılan Messi, Eto’o, İniseta, Puyol gibi futbolcuların 1’er milyon Avro aldıkları da öne sürülüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ