MENÜ

"Tek hedef Kartal'ı devirmek"

Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş ile karşılaşacak Eskişehirspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'ı yenmek istiyorsak, onlardan daha çok mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

"Tek hedef Kartal'ı devirmek"

Çalımbay, takım kaptanı Ümit Karan ve kaleci Ivesa ile birlikte, Eskişehir’deki Şehit Ali Gaffar Okkan İlköğretim Okulu’nda düzenlenen söyleşiye katıldı. Çalımbay, etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehirspor’un, hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

Beşiktaş maçının Eskişehirspor için çok önemli olduğunu ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu:
"Tek hedefimiz bu maçtan galip gelmek. (Bizim için lig, Kayserispor maçı ile başlıyor) dedik. Üst sıralara oynamak, iyi yerlerde olmak istiyorsanız mutlaka oynadığınız maçlardan iyi sonuçlar almanız gerekiyor. Deplasmanda ya da sahanızda olması önemli değil. Önemli olan galip gelerek hedefinize ulaşmak. Eğer Beşiktaş’ı yenmek istiyorsak, onlardan daha çok mücadele etmemiz gerekiyor. Herkes için çok önemli ve kritik bir maç. Tek düşüncemiz galip gelerek yolumuza devam etmek. İyi takım olduk. Önümüzdeki yıl 3-4 transferle çok iyi bir takım olacağız. Ondan sonra Eskişehirspor’un hedefi şu andaki konumunun çok üstünde yerler olacak."

Çalımbay, kent halkının ve taraftarın takımlarına güven duymalarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bu çok iyi bir şey. Biz de oyuncularımıza güveniyoruz. Ligde kendi üstümüzdeki takımlarla maçımızın olması bir şans. Kayserispor maçını atlattık. Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor maçları var. Bunlar bizim için zor maçlar olacak, ancak bu takımları yenmemiz gerekiyor" dedi.

"YAŞANANLAR DİYARBAKIRSPOR’UN ÜSTÜNDEKİ BASKIDAN OLUYOR"
Futbolda şiddetin olmadığını düşündüğünü anlatan Çalımbay, sözlerine şöyle devam etti:
"Futbolda şiddet yok. Sadece Diyarbakırspor ile ilgili olaylar oldu. O da belli bir birikimin sonucu. Bu tür olaylara üzülüyorum. Diyarbakır’a karşı çok maç oynadım. Tek taraflı düşünmemek lazım. Bu olayların aşılması için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Yaşanan olaylar Diyarbakırspor’a zarar veriyor. Türkiye’yi sevmeyen birçok ülke var, onlar da bu tür olayları kullanabiliyorlar. Yaşanan olayların görüntülerini ve fotoğraflarını yayınlayıp Türkiye’yi kötü duruma düşürüyorlar. Yaşanan olaylar Diyarbakırspor’un üstündeki baskıdan oluyor.
Diyarbakırspor bizim kardeşimiz. Türkiye, birçok sorununu aştı, yaşanan bu sıkıntıları da aşacağına inanıyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ