MENÜ

Derbi öncesi ortalık iyice gerildi

Bir kişinin tribünden atılması olayı için Galatasaray'a sadece para cezası verilmesine isyan eden Fenerbahçe Yönetimi, PFDK'yı topa tuttu.

Derbi öncesi ortalık iyice gerildi

Ankaragücü maçında bir taraftarın dövülüp, tribünden aşağı atılması nedeniyle PFDK’ya sevkedilen Galatasaray’a 185 bin lira para cezası verilmesi, Fenerbahçe’yi ayağa kaldırdı. Yönetim, “Sahaya insan atmak münferit, para atmak suç” başlıklı açıklamada PFDK’yı topa tuttu. İşte Fenerbahçe Yönetimi’nin açıklaması:

‘Hangi talimatlara uygun’

Polis kamerası tarafından çekilen görüntülerde tüm kamuoyunun izlediği; bir taraftarın, herkesin gözü önünde önce dövülmesi sonra da tribünden aşağıya atılması olayının ‘Adeta üzerini örtmeye yönelik’ bu karar, hangi TFF talimatına, yasalar tarafından belirlenmiş sabitlenmiş hangi kurala ya da emsal karara uygundur? Sahaya pet şişe ya da madeni para atıldığı gerekçesi ile kulüplere saha kapatma cezası veren PFDK nasıl olur da sahaya bir insanın atılmasını “münferit” olarak nitelendirerek para cezası ile geçiştirilebilir? Everton ile oynadığımız özel maçta, üstelik stat dışından atılan bir kurşunla bir taraftarın yaralanması sonucu kulübümüze kapatma cezası veren PFDK, bu kez herkesin gözü önünde yaşanan bir olayın ardından hangi gerekçe ile para cezası vermeyi uygun görmüştür?

‘Bostan’ın Fenerbahçe düşmanlığı’

Bu son kararın altına, PFDK başkanı sıfatıyla imza atan Sayın Reşat Bostan, Everton maçı sonrası PFDK üyesi olarak; kulübümüzün sahasının kapatılması yönünde karar vermiştir. Sayın Bostan, o günden bugüne kurallarda bir değişiklik olmadığına göre; bu kararı nasıl aldıklarını kamuoyuna izah etmek zorundadır! Görünen o ki, o günden bugüne değişen tek şey Sayın Bostan’ın Fenerbahçe düşmanlığının dozudur. Sayın Bostan’ın başkanı olduğu PFDK’nın bağlı olduğu kurum olan TFF yönetimi bu kararı nasıl izah edecektir? Nasıl içine sindirmiştir?

‘Tamamen çifte standart’
Bu haftadan itibaren statlarda yaşanacak benzeri çirkin olayların ardından PFDK hangi kriteri göz önüne alarak ceza verecektir? Futbolun yönetimi konusunda yapılan hatalar, çok vahim noktalara ulaşmaktadır ve PFDK’nın aldığı son karar buna en net örnektir. Bu karar, tam anlamıyla bir ‘çifte standarttır’. Kararlarda tutarlı ve adaletli olmaktan uzaklaşılırsa; “futbol dünyasının adalet terazisi” bozulur ve bu bozukluk, onarılamaz ve geri dönülemez derecede ciddi sonuçlar yaratır.

Haberin Devamı

İŞTE TRİBÜNDE YAŞANAN OLAYLAR

YORUM YAZ