MENÜ

"Eskişehir Avrupalı olmayı hak ediyor"

Kırmızı-Siyahlılar'ın iki yıldız ismi, FANATİK'e konuk oldu. 2.05'lik boyuyla dünyanın en uzun kalecisi olan İvesa ile Vucko, A'dan Z'ye birçok konu hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu.

"Eskişehir Avrupalı olmayı hak ediyor"



Biri 2.05’lik boyuyla dünyanın en uzun kalecisi unvanlı İvesa, diğeri de savunmadaki başarılı futboluyla dikkat çeken Vucko... Ligin en başarılı file bekçileri arasında yer alan İvesa ile sakatlığına rağmen bu sezon iyi bir grafik çizen Vucko, FANATİK’e önemli açıklamalar yaptı. Eskişehirspor’un başarısından, Türkiye’ye; Youla’nın takımdan ayrılışından, Diyarbakır’da yaşanan olaylara kadar pek çok konuda içtenlikle konuşan Es Es’li futbolcular, başarılarının devam edeceğini söylerken, İvesa’nın oğlu Josip röportaja ayrı bir renk kattı. Ve Şimdi söz onlarda...

İVESA: “Benim için sezon başı ile şimdi arasında hiç bir fark yok. Son maçlarda iyiyiz. Biz inanarak Avrupa’ya gideceğimizi söyledik. Hedefimizden sapma yok. Futbolda tabii ki ne olacağı belli olmaz. Ancak şampiyonluk için benim favorim Beşiktaş. Bursa’nın da fikstürü oldukça iyi. Türkiye’nin bu kadar modern bir ülke olduğunu bilmiyordum. Artık Türkiye benim sevgilim gibi.”

‘Taraftarımız 1 numara’
“Bu haftayı bay geçmemizin ardından Beşiktaş ile oynayacağımız maçı kazanacağımıza inanıyorum. Benim için tüm karşılaşmalar aynı. Eskişehir’deki maçlarda takımın havası tabii ki çok farklı oluyor. Bundaki en büyük etken de taraftarlar. İyi günde, kötü günde her zaman yanımızda oluyorlar. Takımın buralara gelmesinde çok büyük payları var. Eskişehirspor taraftarı bence bir numara. Hayatımda hiç bu kadar ateşli bir topluluğa karşı maç oynamadım.”

‘Futbol sadece bir oyun’
“Biz iyi bir takımız ve bu sadece defansın başarısı değil. Orta sahada ve forvette oynayan arkadaşlarımız da işini iyi yapmasa, şu anda 24 gol yiyen bir takım olmazdık. Çünkü forvetler ileride baskı yapıyor, orta sahada oynayan arkadaşlarımız defansa yardım ediyor ve savunma oyuncuları arasında da çok iyi bir uyum var. Son dönemde yaşanan Süper Lig’e kesinlikle yakışmayan olaylar meydana geliyor. Futbolun bir oyun olduğu nedense unutuluyor. Yaşananlar biz futbolcuları da huzursuz ediyor. Sonuçta herkes deplasmanlara rahat gitmek ister, maçlara en az seviyede stresle çıkmak ister.”

‘Alex çok tehlikeli’
“Youla iyi bir futbolcu, ancak takım bir futbolcu değil ekiptir. Bazen futbolcu kendini takımın üstünde görebilir. Bu kesinlikle çok yanlış. Başarılar da, başarısızlıklar da birlikte kazanılır. Birden bire bu sürece nasıl gelinde, biz de anlayamadık. Ama yaşananlara bakarsak, Rıza Çalımbay haklı. Ben hiçbir oyuncudan korkmuyorum. Ancak isim vermek gerekirse, Alex çok değişik bir oyuncu. Maç boyunca hiç görmüyorsunuz, birşey yapmıyor gibi geliyor. Ancak bir anda, pozisyon yakalıyor. O tek ve son şansı olsa da onu değerlendiriyor. Çok tehlikeli bir oyuncu.”

Safacan Konuksever / Fanatik Çok Özel





VUCKO: “Kalan karşılaşmaları sırayla düşünüyoruz. İyi takımız ve daha iyisini de yapabileceğimize inanıyoruz. Avrupa’ya gitmeyi çok istiyoruz. Eskişehir de Avrupalı olmayı hak ediyor. Ben de İvesa’ya katılıyorum. Bursaspor çok iyi takım, ama Beşiktaş iyi mücadele ediyor ve geçen sene de bu şekilde geriden gelip şampiyon olmuşlardı. Eskişehir halkını çok seviyorum. Çok iyi davranıyorlar, çok dostça yaklaşıyorlar ve sürekli yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Burada çok mutluyum. Benim amacım futbol hayatımı burada noktalamak. Bando Es Es için söylenecek çok şey var. Onlar da bu takımın başarısında önemli pay sahibi olanlardan. ”

‘İvesa varsa sorun yok’
“Takımda oturmuş bir sistem var. Kim oynarsa oynasın, ne yapacağının bilincinde mücadele ediyor. Ayrıca İvesa gibi bir kalecinin de arkamızda olduğunu bilmek bizi ayrıca motive ediyor. İlerleyen haftalarda da bu başarımız sürecektir. Avrupa’nın her ülkesinde bu kadar abartı olmasa da bazı istenmeyen tribün olayları yaşanabiliyor. Bu kesinlikle ligin kalitesiz olduğunu göstermez. Ancak artık taraftarların daha duyarlı olması gerekir. Çünkü Süper Lig, takip edilen bir lig. Yaşananlar Türkiye’nin de adına zarar veriyor. En önemlisi 2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri adaylığı öncesi hoş olmayan görüntüler ortaya çıktı.”

‘Makukula’yı durdurmak zor’
“Youla daha önce de bu takımda oynuyordu. Takıma yeni katılıp da bu sıkıntıları yaşasa anlaşılabilir, “Karakteriyle ilgili bir sorunu var” deriz. Ancak Youla böyle bir oyuncu değildi. Ben dışarıdan dolduruşa geldiğini, birinin akıl verdiğini düşünüyorum. Ancak her şeye rağmen olan oldu ve haklı varsa o da Rıza Çalımbay’dır. Makukula bence çok güçlü ve inatçı bir futbolcu. Bir stoper olarak onu durdurmak gerçekten çok zor. Ayrıca Umut Bulut da çok iyi... Gol atmasa bile maç içinde koşuyor, pres yapıyor, zorluyor.”

Safacan Konuksever / Fanatik Çok Özel

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ