MENÜ

Bursaspor'dan açıklama

Bursaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig'de olaylar nedeniyle yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçında Diyarbakırspor'un hükmen (3-0) mağlup sayılmasına ilişkin kararıyla ilgili olarak, TFF'nin, "Türk futbolunu her şekilde şiddetten uzak tutacağını gösteren bir karar aldığı" belirtildi.

Bursaspor'dan açıklama

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, yönetim kurulu olarak, yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçından bu yana hiçbir açıklamada bulunmadıklarına dikkat çekildi.

Bu maçla ilgili olarak kendileri dışında herkesin konuştuğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Biz ise TFF’nin kararına etki etmemek ve futbolumuzun yükselen marka değerine zarar vermemek üzere susmayı tercih etmiştik. Federasyon, bugünkü kararı ile futbolumuzu her şekilde şiddetten uzak tutacağını gösteren bir karar almıştır. Ayrıca adaletini, her türlü baskıdan arındırarak uygulamıştır.

Bu maçı Diyarbakır’a gidip oynamak için neler yaptığımız ve nelerle karşılaştığımız ortadadır. Bursa’daki maçtan bu yana tüm Bursasporluları haksız yargılayanlar, ’yorumsuz’ olarak sunduğumuz görüntüler sonrasında neler yaşadığımızın ve nasıl bir ortamla karşı karşıya olduğumuzun farkına varmışlardır. Unutulmamalıdır ki bizim Diyarbakır şehri ve Diyarbakırspor ile ilgili hiçbir olumsuz düşüncemiz ve yargımız yoktur.

Bu maçı tekrar oynatmak üzere, üzerine düşmediği halde konuşanların şimdi konuşmasını bekliyoruz. Çünkü Diyarbakırspor küme düşürülmemeli. Diyarbakır ile ilgili sosyal mesajlar veren futbol dünyasındaki kişilerin Diyarbakırspor’un bundan sonraki durumu ile ilgili de aynı mesajları vermesini Türk futbolu adına beklediğimizi bildiririz. Bize göre Diyarbakırspor küme düşürülmemeli ve Diyarbakırspor’da oynayan futbolcuların emekleri düşünülerek, onların da bu futbol oyununun bir parçası olduğu unutulmamalıdır."
Açıklamada, federasyonun bugünkü karar toplantısına Levent Kızıl’ın katılmadığının öğrenildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu yüzden kendisine bir teşekkür borçluyuz. Türk futbolunun gelişimi ve çeşitli polemiklere sebebiyet vermemek için yaptığı bu etik davranışın, Türk futbol dünyasındaki kişilere ve tüm taraflara örnek olmasını dileriz. Türk futbolunun marka değerini hep birlikte yükseltmek için bize düşen görevlere hazır olduğumuzu bildiririz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ