MENÜ

"Üzerimizde baskı var!"

Bank Asya 1. Lig'de sahasında Dardanelspor ile 3-3 berabere kalan Çaykur Rizespor'da, golcü futbolcu Özgürcan Özcan, maç kazanama duygusunun takım üstünde büyük bir baskı yarattığını söyledi.

"Üzerimizde baskı var!"

Özgürcan, yaptığı açıklamada, maçlarda bir türlü oyunun sonunu istedikleri gibi getiremediklerini belirterek, "Birçok maçta öne geçmemize rağmen sonucu istediğimiz gibi getiremedik. Dardanelspor karşısında da öne geçmemize rağmen sahadan beraberlikle ayrıldık. Çok kolay gol yiyoruz. Bu handikabı yenemiyoruz ve yüreğimiz ağzımıza geliyor. Bu duruma çare bulmak zorundayız" dedi.

Dardanelspor karşısında kaybettikleri 2 puanın çok değerli olduğunu ifade eden Özgürcan, "Dardanelspor alt sıralardaki rakibimiz. Kazansaydık 3 puan bizi çok rahatlatacaktı. Şu an çok sıkıntılı bir duruma düştük. Bu duruma futbolcular olarak biz düşürdük ve bu durumdan çıkartmak için de çalışmak zorundayız. Çaykur Rizespor bunları hak etmiyor. Konumu çok farklı yerde olması gerekirken alt sıralardayız" diye konuştu. Ligde uzun zamandır maç kazanamadıklarını anlatan Özgürcan, şunları kaydetti:

"Maç kazanamama duygusu takım üstünde büyük bir baskı yaratıyor. Bilhassa ikinci yarıda çok şanssız maçlar kaybettik. Arka arkaya maç kaybedince ister istemez kaybetme psikolojisi insanın beynine yerleşiyor. Bu psikolojiyle sahaya çıktığımızdan etkili olamıyoruz. Bunu yenmek zorundayız. Çünkü çıktığımız maçlarda düştüğümüz durumları herkes görüyor. Kazanma duygusunu kendimize aşıladığımız zaman maçların daha farklı olacağını düşünüyorum. Ligde kredimiz tamamen tükendi. Artık kazanıp çıkışa geçmek zorundayız."

Haberin Devamı
YORUM YAZ