MENÜ

"Daum, hocam değil dostumdu"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı eski oyuncusu Roberto Carlos, Christoph Daum'un, teknik direktörlükten öte kendisinin bir dostu olduğunu söyledi.

"Daum, hocam değil dostumdu"

Carlos, Alman spor dergisi Kicker’de yayınlanan röportajında, "Fenerbahçe’de Christoph Daum ile antrenmanlara katıldınız, nasıldı?" şekliklindeki soruya, "Güzeldi. Daum, teknik direktörden öte benim taraftarımdı. Teknik direktör oyuncu ilişkisinden daha fazla dostluğumuz vardı. Bir kez benimle buluşması için kardeşini antrenmana getirdi. O da ağlayarak, Chritoph’un benim antrenörlüğümü yaptığı için gururlu olduğunu söyledi" dedi.

Brezilya Milli Takımında yeniden oynamak istediğini ifade eden Carlos, "Dunga (Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü) orta saha oyuncularını sol bek olarak oynattı. Lobi faaliyetleri ile bir yere gelmek istemiyorum. Ancak sorunlar olursa görev almaya hazırım" ifadelerini kullandı.

2010 Dünya Kupası’nda Brezilya, İngiltere, İspanya ve İtalya’yı favoriler arasında gösteren Carlos, Brezilya milli takımının daha önceki kuşaklar kadar çok fazla kupa kazanamadığını, Dunga’nın bu genç takımı Dünya Şampiyonu olması için şekillendirmeye çalıştığını, Brezilya’nın, 2010 yılında Dünya Kupası’nı kazanacağı konusunda emin olmadığını, ancak 2014 yılında büyük başarılar elde edecek bir takıma sahip olduğunu söyledi.

Carlos, gelecekteki planları ile ilgili olarak da, "36 yaşındayım, ancak 22 yaşındaki birisi gibi motivasyonum var. Yaşlı değil tecrübeliyim. Corinthians’da 2 yıl için imza attım. Belki bir, iki yıl daha uzatırım. Daha sonra da ailemle vakit geçiririm" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ