MENÜ

Nejat Biyediç'le yüz yüze

Nejat Biyediç, Süper Lig'in erteleme maçında Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un teknik adamlarını değerlendirdi.

Nejat Biyediç'le yüz yüze

Mustafa Denizli: Hamlesine yanıt aldı
Sahaya sürülen Beşiktaş kadrosu, Mustafa Denizli’nin, İstanbul Belediye’den çekindiğinin ispatıydı. Dörtlü savunmanın önünde İbrahim Toraman, Necip ve Fink üçlüsüyle oluşturulmuş bir tedbir duvarı vardı. Denizli’nin bu tercihinde Ernst’in yokluğunun da etken olduğunu düşünüyorum. 11’de tıpkı Kayseri deplasmanında olduğu gibi çok fazla yaratıcı oyuncu yoktu. Bana göre ya Yusuf ya da Tabata 11’de olmalıydı. Kısır geçen 30 dakika sonrası Mustafa hoca hamlesini yaptı. İbrahim Toraman’ı sağ beke çekip, Ekrem’i, İbrahim Üzülmez’in önüne sürdü. Hareketli bir oyuncu olan Ekrem, sabit olmayan Bobo-Holosko ikilisiyle birlikte Siyah-Beyazlılar’ın rakip yarı alanda daha fazla olmasını sağladı. Bu bakımdan Denizli’nin yaptığı bu hamleye olumlu yanıt aldığını söyleyebiliriz.

Abdullah Avcı: Yeterli alternatifi yoktu

İstanbul Belediye’nin büyüklerle oynayacağı maç öncesi ciddi bir psikolojik avantajı var. Geçmiş yıllarda her zaman büyüklere çelme taktıkları için sahaya özgüvenle çıkıyor, rakiplerini tedirgin ediyorlar. Abdullah Avcı, böylesi bir koza karşılık, çok fazla eksiği olduğu için kontra bir oyun oynamayı tercih etti. Kendi alanlarında pres yapıp, kapacakları topları İskender ve Tevfik’e kazandırmayı amaçlıyorlardı. Ancak Abdullah hocanın elinde yeterli alternatif olmaması, oyuna müdahale etmesini güçleştirdi. Yaratıcı oyuncularının azlığı nedeniyle pozisyona giremediler. Rüştü’yü çok fazla zorlayabilecek bir pozisyonları olmadı. Kendi hatalarıyla geriye düşünce, onlar adına bir gerçek tekrar ortaya çıktı. O da şu; geriye düştükleri maçları çevirmekte zorlanıyorlar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ