MENÜ

Buca'nın dönüşü: 3-2

Bank Asya 1.Lig'de ikinci sırada yer alan Bucaspor, 2-0 geriye düştüğü maçta Orduspor'u 3-2 mağlup etti.

Buca'nın dönüşü: 3-2

14. dakikada Müslüm Yelken ve 26. dakikada Murat Akyüz'ün golleriyle yenik duruma düşen Bucaspor, tecrübeli oyuncusu Yılmaz'la 34'te farkı 1'e indirdi. İlk yarı Orduspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya çok hızlı başlayan ev sahibi ekip, 46. dakikada Mehmet Batdal'la skoru eşitledi: 2-2

Haberin Devamı

Maçın 85. dakikasında sahneye çıkan Sercan Kaya, Bucaspor'u öne geçirirken maçın skorunu da belirledi: 3-2


BUCASPOR: 3 - ORDUSPOR: 2
Stat: Yeni Buca
Hakemler: Mete Kalkavan, İsmail Şencan, Serhan Malkoç
Bucaspor: Cenk x, İzzet xx, Erman xx, Veli xx, Murat Karakoç xx (Dk. 80 Onur x), Zafer x (Dk. 46 Sercan xx), Bekir xx, Yılmaz xx (Dk. 74 Yakup x), Erkan xx, Mehmet Batdal xx, Yunus xx
Orduspor: Fevzi x, Murat xx, Erol xx, Akaminko xx, Emre x (Dk. 46 Musa x), Müslüm xx, Volkan xx, Emrullah xx, İrfan xx (Dk. 60 Alaattin x), Anatoliy xx, Ahmet x (Dk. 78 Rıza x)
Goller: Dk. 34 Yılmaz, Dk. 46 Mehmet Batdal, Dk. 81 Yunus (Bucaspor), Dk. 14 Müslüm, Dk. 26 Murat (Orduspor)
Sarı Kartlar: Dk. 24 Yılmaz, Dk. 36 Bekir, Dk. 63 Murat Karakoç, Dk. 77 Erkan, Dk. 90 1 Onur (Bucaspor), Dk. 34 Anatoliy, Dk. 50 Volkan, Dk. 89 Musa (Orduspor)

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da takip ettiği müsabakaya Bucasporlu taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmadan önce Orduspor takımını tribüne çağıran sarı-lacivertli seyirciler, futbolculara alkışlarla başarılar diledi.

Yaklaşık 200 kişilik Orduspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek verdi.

Bucaspor’da bugünkü karşılaşmada sarı kart görerek cezalı duruma düşen Yılmaz ve Bekir önümüzdeki hafta Samsunspor deplasmanında forma giyemeyecek.

Bucaspor’un kazandığı galibiyeti kendilerini desteklemeye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na armağan ettiği bildirildi.

MAÇIN ARDINDAN...

BUCASPOR CEPHESİ
Bank Asya 1. Lig’de Orduspor’u 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup eden Bucaspor’da, teknik direktör Özcan Kızıltan, "Futbolcularımın her zoru kolaya çevirecek yapıları var" dedi.

Kızıltan, maçtan sonra yaptığı açıklamada, geçen hafta kazandıkları Adanaspor maçının ardından, bu haftayı da galip tamamladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Elde ettikleri avantajı sürdürmek için bugün kazanmamın çok önemli olduğunu kaydeden Kızıltan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ligde sona yaklaştıkça, futbolcular üzerinde baskının oluşması normal. Bu yüzden karşılaşmaya rahat başlayamadık. Futbolcuların üzerindeki stresin sahada yansımasını gördük. 2-0 geriye düşmemize rağmen maçı galip tamamladık. ’Bucaspor niye burada’ diyenlerin cevabı bu maçtır. Maçı 2-0’dan çevirebilecek inanca ve kaliteye sahip oyuncu grubu var. Bugün de kazanabilmek için her şeyi yaptılar. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bu maç da geride kaldı. Bundan sonra her hafta zor. Ancak futbolcularımın her zoru kolaya çevirecek yapıları var. O yüzden şanslıyız. Hedefe doğru koşuyorlar."

Haberin Devamı

Bucaspor’un 2. golünü atan Mehmet Batdal da düşündükleri gibi zor bir müsabakayı galip tamamladıkları için mutlu olduklarını belirterek, yollarına devam ettiklerini söyledi.

Sercan da Adanaspor maçının ardından Orduspor karşısında da 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Bu bir inanmışlığın zaferi. Birbirimizden kopmadan kazandık. Bu süreci ilerleyen haftalarda sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

ORDUSPOR CEPHESİ
Orduspor Teknik Direktörü Ahmet Akcan da yaptığı açıklamada, bugün iyi bir oyun ortaya koyduklarını, ancak yenildikleri için çok üzgün olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Maça çok konsantre şekilde başladıklarını ve oyunun genelinde Bucaspor’dan üstün olduklarını kaydeden Akcan, şunları kaydetti: "Maça çok kaliteli bir oyunla başladık. 2-0 da öne geçtik. İyi oyunumuzu sürdürmemize rağmen önde hiç hesapta olmayan ve bize yakışmayan goller mağlubiyetimizi getirdi. Ancak güzel oyun önümüzdeki günlere ümitle bakmamızı sağladı. İhtiyacımız olan galibiyeti, en kısa zamanda alıp, bulunduğumuz bu konumdan dışarıdan çıkacağız."

Ordusporlu Emre de yaptığı açıklamada, 2 gol öne geçmelerine rağmen mağlup olduklarını belirterek, "Bazı şeyleri kendimize aramamız lazım. Skoru korumamız gerekiyordu ama başaramadık. Sonuçtan dolayı üzgünüz. Ancak hiç bir şey bitmiş değil" dedi.

YORUM YAZ