MENÜ

Seçim öncesi sıcak gelişme

Kulübün 22 Mayıs'ta tüzük tadiline gidecek olması ortalığı hareketlendirdi. Refik Arkan adaylıktan çekilirken, seçimi kaybeden tarafın mahkemeye gidebileceği belirtildi.

Seçim öncesi sıcak gelişme

Galatasaray’da 27 Mart’ta yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi hareketli saatler yaşanıyor. Sarı-Kırmızılı ekipte 22 Mayıs’ta tüzük tadil kongresi yapılacak olmasının açıklanmasının ardından Refik Arkan’ın da başkan adaylığından çekildiği öğrenildi. Arkan yaptığı açıklamada, “Bu tüzükte seçim yapılmasına imkan yok. Çünkü başkanlık seçiminden sonra haziran ayında tüzük tadil kongremiz var. Ve bu tüzük değişecek. Değiştiğinde de altı aylık üye bile başkanlık seçimine girmeye hak kazanacak. Bu ortamda benim başkanlık seçimine girmem çok mantıksız olur” dedi. Arkan’ın herhangi bir adayın lehine ya da aleyhine seçimden çekilmediği ifade edildi. Diğer yandan 27 Mart’ta seçimi kaybeden adayın tüzük tadilini gerekçe göstererek Dernekler Masası’na müracaat edebileceği ve bu durumun hukuki sorun yaratabileceği kaydedildi.

Tüzük tadili 22 Mayıs’ta

Bu arada Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, tüzük tadili için, genel kurulu 22 Mayıs’ta olağanüstü toplantıya çağırdı. Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, yönetim kurulunun, 2 Mart tarih ve 011 sayılı kararı ile tüzüğün 26/a ve 51/ö maddeleri uyarınca, genel kurulun, tüzük tadili için olağanüstü toplantıya çağrılması kararı alındığı bildirildi. Toplantının, 22 Mayıs Cumartesi günü, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda saat 10.00’da yapılacağı, çoğunluk sağlanamaması halinde bir sonraki toplantının 29 Mayıs Cumartesi günü aynı yer ve saatte olacağı belirtildi.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ