MENÜ

Alanzinho'dan Alex itirafı

Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Alanzinho, Fenerbahçe'de forma giyen vatandaşı Alex de Souza'yı izleyip ondan esinlendiği bölümler olduğunu söyledi.

Alanzinho'dan Alex itirafı

Alanzinho, Fenerbahçe’de forma giyen vatandaşı Alex’i uzun zamandır tanıdığını belirterek, "Alex, Brezilya’da çok iyi bildiğim ve tanıdığım, milli takımda da oynamış çok kaliteli futbolculardan biri. Ben de kendisini oralardan tanıyorum ve benim ile aynı pozisyonda oynadığı için onu çok izleme fırsatım oldu. Şimdi takım kaptanlığı yapıyor ve orada da bir liderlik vasfı var. Alex’i izleyip ondan esinlendiğim bölümler oluyor. Uzun yıllardır bu oluyor. Brezilya’da da kendisini izliyordum" dedi.

Hafta sonu ligde Gençlerbirliği ile yapacakları karşılaşmayı iyi oynayıp kazanmak istediklerini belirten Brezilyalı oyuncu, "Son 3 maçtır kazanamıyoruz. O yüzden Trabzonspor olarak kendi sahamızda oynayacağımız bu müsabakayı mutlaka kazanmak için elimizden gelen tüm gayreti göstermek zorundayız" dedi.

Ligde bu sezon henüz golü bulunmayan Alanzinho, "Ben de skora katkı yapmak isterim. Ama önemli olan takımın tekrar galibiyetlerle buluşup bu çıkış sürecini başlatması" diye konuştu.

Haberin Devamı

"POTANSİYEL VAR"
Alanzinho, bordo-mavili kulübün yurt içinde iyi derecelere kavuşacak ve Avrupa’da da kendisinden söz ettirecek potansiyelinin bulunduğunu, kendilerinin de bunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Alanzinho, yaklaşık 1 yıldır Trabzonspor’da forma giydiğini belirterek, "Bir yıl içerisinde gördüğüm şu ki, Trabzonspor çok büyük bir kulüp ve ülkenin her yerinde büyük bir taraftara sahip. Gittiğimiz her yerde yanımızda taraftar oluyor. Bu çok önemli bir avantaj" dedi.

Her geçen gün takımın aşama kaydettiğini vurgulayan Alanzinho, "Trabzonspor’un yurt içinde iyi derecelere kavuşacak ve Avrupa’da da kendisinden söz ettirecek potansiyeli var. Takımdaki her oyuncunun beklentisi bu. Biz de bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"HİÇBİR OYUNCU KENARA ALINMAKTAN MEMNUNİYET DUYMAZ"
Brezilyalı orta saha oyuncusu, ikinci yarılarda oyundan alınmasına ilişkin olarak ise "Hiçbir oyuncu oynarken kenara alınmaktan memnuniyet duymaz, çünkü oynayıp en iyisini vermeye çalışır. Ben de görevde olduğum sürece bunları yapmaya çalışıyorum" dedi.

Teknik direktörlerin, oyunun gidişine göre değişiklikler yapabileceklerini dile getiren Alanzinho, şöyle konuştu:
"Tabi ki teknik direktörlerin işin iyi gitmediği anlarda, bazen de iyi gittiği anlarda bir takım değişiklikler yapması lazım. Yani takımı olumlu şekilde hedefe taşıması lazım. Benim için önemli olan kenara alındığım zaman bu değişiklikliğin neden olduğunu kafamda yorumlamak, o sürekliliği nasıl sağlayabileceğim konusundaki eksikliklerim varsa bunları gidermek. Ondan sonra takımın tekrar sürekli oyuncusu olmaya çalışmaktır. Bu anlamda değişikliklerin hiçbir zaman ne teknik direktörle, ne de takımdaki diğer mensuplarla aramda bir sorun teşkil etmesine imkan vermem. Böyle bir şey de zaten söz konusu değil."

Haberin Devamı

PUAN KAYIPLARI
Brezilyalı yıldız, ligin son 3 haftasında kaybettikleri 6 puan ile üst sıralara tırmanma şansını değerlendiremediklerini belirterek, "Rakiplerimiz de puanlar kaybetmişti. Futbolda bunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Şu anda önemli olan hayatın devam ettiği. Biz futbol takımı olarak önümüzdeki ilk müsabakadan başlayarak tekrar galibiyetlere başlamak ve bu açığı kapatmak istiyoruz. Bunu başarırsak, yine üst sıradaki yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum" dedi.

İkinci yarıda ligin en iyi futbol oynayan ekibi oldukları değerlendirmesinin doğru olduğunu ifade eden Alanzinho, şöyle devam etti: "İlk 3 maçta galibiyetler aldık, daha sonra da 3 maç berabere kaldık. Aslında biz o maçlarda da kötü oynamadık. Golü atabilecek ya da maçı kazanabilecek şansları çok bulduk, ama bunları değerlendiremedik. Asıl sorun belki buradan kaynaklanıyor. Ama onun dışında bizim oyun seviyemiz iyi olduğu ve bunu devam ettirdiğimiz gerçeği var. Bu şekilde bakmak lazım. Bu seviyeyi artık devam ettirip daha yukarlara taşıyıp skora biraz daha yönelebilirsek, ben tekrar kazanacağımıza inanıyorum."

HAKEM HATALARI
Alanzinho maçlarda hakem yanlışlarının bazen lehlerine bazen de aleyhlerine olduğunu dile getirerek, "Bazen müsabakaları kazanıyorsunuz, kazandığınız zaman bunların çok üzerinde durulmuyor. Ama kaybettiğimiz zaman ister istemez saha içerisinde de bazen sinirli oluyorsunuz. Kontrolünüzü de kaybedebiliyorsunuz. Ama özellikle hocamızın bizden istediği tek bir şey var, ’sadece futbola konsantre olun ve hakemlerin yaptığı yanlışlarla siz ilgilenmeyin’ diyor. ’Onlar sizin dikkatinizi ve futbola olan bağlılığınızı koparmasın’ diye bizi sürekli uyarıyor. Biz bu konuların üzerinde durmak istemiyoruz. Bu durumları ortadan kaldırabilecek bir performans gösterip galibiyeti kovalamak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"DARBELERE ÇOK MARUZ KALIYORUM"
Brezilyalı oyuncu, futbol yapısından dolayı darbelere çok maruz kaldığını söyledi.

Daha önce forma giydiği Norveç liginde de bu tür durumlarla karşılaştığını anlatan Alanzinho, şöyle devam etti: "Orada da fizik kapasiteye, fiziksel güce dayalı futbol vardı. Ben tabi sonuçta daha çok teknik özelliklerle öne çıkan bir oyuncuydum. Özellikle Norveç’te bu futbola adapte olma konusunda sorun yaşadığım doğruydu. Orada da buna benzer müdahaleler çok oluyordu ve başta zorluklar çektim, ama sonra yavaş yavaş oranın durumuna alıştım ve özelliklerimi orada kullanarak farklılık yaratabildim.

Türkiye’deki futbolla Norveç’teki futbol bu anlamda birbirleriyle farklı. Burada biraz daha futbolun değerleri daha ön planda, ama ben antrenmanlarda çalışarak, müsabakalarda bol bol oynayarak buradaki ortama da uyum sağladım. Şu anda yapım gereği böyle şeylere, darbelere çok maruz kaldığım doğru, ama çok fazla da benim için engelleyici değil."

"FARKIMIZ HIZIMIZ"
Alanzinho, takım arkadaşı Ömer Aysan’ın, ’Birebirde geçemeyeceği isim yok’ açıklamasına ilişkin olarak ise "Yattara da böyle bir oyuncu. Bizim farklı bir takım özelliklerimiz var. Burada hızlı olma özelliğimizi kullandığımız zaman, tabi ki rakip savunmacılara oldukça zorluklar çıkartıyoruz. Ömer Aysan da bunu düşünerek söylemiştir. Bizim bu tarz futbolcular olarak avantajımız, rakip savunmacılardan daha çabuk ve hızlı olmamız. Ondan bu fark doğuyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de çok önemli ve kaliteli savunma oyuncularının bulunduğunu kaydeden Alanzinho, "Ben en çok antrenmanlarda zorlanıyorum. Egemen, Song ve Giray’ın karşısında daha çok zorlanıyorum. Tabi ki Türkiye’de de çok iyi futbolcular var, ama benim asıl zorlandığım oyuncular bunlar" diye konuştu.

YORUM YAZ