MENÜ

NBA'de Haftanın Panoraması

Basketbolun zirvesi NBA'de geçen haftanın görünümü... 22 Şubat - 1 Mart haftasının en başarılıları, Türk yıldızlarımızın performansları bu değerlendirmede...

NBA'de Haftanın Panoraması

Haftanın Oyuncusu: Josh Smith (Atlanta Hawks)
Haftayı 4 maçta 3 galibiyetle kapatan Atlanta Hawks'ın gizli lideri Josh Smith, takıma doğru yönü verme konusunda bir kez daha sahnedeydi. 21.25 sayı, 11.25 ribaunt, 6 asist, 2 top çalma ve 1.5 blok ortalamaları... Ama Josh Smith'in Atlanta Hawks için anlamı sadece bu değil. Barcelona için Xavi neyse, Atlanta Hawks için de Smith o. Savunmanın başladığı, hücumun damarlarının aktığı adam. Bu sezon konsantrasyonu uzun zamandır olmadığı kadar iyi ve kendisini All-Star olmaya layık görmeyenlere iyi bir ders vermek için Atlanta Hawks'ı tam gaz sürmeye devam ediyor.

Haftanın Takımı: Dallas Mavericks
Ligde muhteşem bir Şubat ayını geride bırakan Dallas Mavericks, son yedi maçını kazanırken, haftayı da dört galibiyetle kapattı. Alman yıldızın skor yükünü sırtladığı takımda Jason Kidd'in de yüksek performansı dikkat çekici. Lakers ve Atlanta gibi ligin önemli takımlarını deviren Dallas, diğerleri kadar iyi olmasa da Indiana ve New Orleans'a da takılmadı. Takımda şu anda işler yolunda ve play-off'a kadar bu istikrarını koruduğu takdirde Batı'nın iddialı takımlarından biri olmayı sürdürecekler.

Haftanın Antrenörü: Nate McMillan (Portland Trail Blazers)
Portland'ın NBA'in yaramaz çocuklarının takımı kimliğinden kurtulmasında büyük pay sahibi olan isimlerin başında gelen Nate McMillan, elindeki kadroyu bir üst seviyeye taşıyabilmek adına elinden geleni yapıyor ancak tecrübeli antrenörü sakatlıklar rahat bırakmıyor. Bu sezon özellikle Outlaw'ın sezona sakat başlaması, Brandon Roy ve Webster'in sakatlıklarının yanında pota altındaki iki önemli isim Oden ve Przybilla'nın sezonu kapatmaları takımın bir türlü istikrarı yakalayamamasına neden oldu. Tüm bu sıkıntılara rağmen McMillan, elindeki kartları çok iyi oynuyor ve vahşi batıda takımını play-off potasında tutmayı başarıyor. Geçtiğimiz haftayı da Andre Miller'ın öne çıkan performanslarıyla oynadığı dört maçta sadece bir yenilgiyle tamamlayan McMillan ve takımı, gelecek haftalarda da bu haftadaki gibi play-off yarışının içinde kalacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

HAZIRLAYANLAR: Murat KÖSE, Şansal KULABAŞ
www.fanatik.com.tr

HAFTANIN BEŞİ
Oyuncu

Takım

Dwight Howard (P)

Orlando Magic

Dirk Nowitzki(F) Dallas Mavericks
Josh Smith (F)

Atlanta Hawks

LeBron James (G)

Cleveland Cavaliers

Darren Collison (G)

New Orleans Hornets

SAYI KRALLIĞI
Oyuncu

Takım

Maç

Sayı

Dirk Nowitzki

D Mavericks

31.8

LeBron James

C Cavaliers

3

30.7

Amare Stoudemire P Suns 4

28.2

RİBAUND KRALLIĞI
Oyuncu

Takım

Maç

Ribaund

Zach Randolph

M Grizzlies

4

14.5

Andray Blatche

W Wizards

4

13.0

David Lee

NY Knicks

4

12.8

ASİST KRALLIĞI
Oyuncu

Takım

Maç

Asist

Rajon Rondo

B Celtics

3

14.7

Deron Williams

U Jazz

3 12.7
Steve Nash

P Suns

3

11.7

BİZİMKİLERİN PERFORMANSLARI
Oyuncu

Dakika

Sayı

Ribaund

Asist

Hidayet Türkoğlu

32.7

16.3

3.7

2.3

Mehmet Okur

26.5

10.7

7.8

2.0

Ersan Ilyasova

22.6

10.2

6.2

1.0

Haberin Devamı

Not: İstatistikler son hafta içerisinde oynanan maçları içermektedir.

YORUM YAZ