MENÜ

Halil: "Türkiye'den teklifler var"

Türkiye A Milli Takım kadrosuna tekrar girmekten mutlu olduğunu söyleyen Eintracht Frankfurt'un milli futbolcusu Halil Altıntop, "Almanya ve Avusturya'nın da bulunduğu bu gruptan her şeye rağmen çıkarak, Polonya ve Ukrayna'daki 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılacağımıza eminim. Hatta finallerde Avrupa şampiyonluğuna aday olmalıyız. Zira futbolcu kapasitesi bizde var" dedi.

Halil: "Türkiye'den teklifler var"

Almanya Bundesliga'daki altıncı sezonunda trasfer olduğu Eintracht Frankfurt'ta oynadığı etkili futbolla isminden bahsettirmeye başlayan Halil Altıntop, "Bundesliga'da zirveye oynayan bir takımda forma giyip şampiyonluk sevinci yaşamak istiyorum" dedi. DHA'ya konuşan milli futbolcu Halil Altıntop, en büyük hayalinin bu hafta oynayacakları Bundesliga karşılaşmasında doğduğu kentin takımı olan eski takımı Schalke'ye karşı sahadan galip ayrılmak olduğunu söyledi.

SEVİNDİRECEK MANŞET
"Bu hafta gazetelerde görmek istediğini manşet nedir?" sorusuna "Frankfurt, Schalke'yi 2-0 mağlup etti. Goller Halil Altıntop'tan" manşetinin kendisini çok mutlu edeceğini vurgulayan Halil Altıntop, "Son maçta Stuttgart deplasmanında iyi futbolumuzu puan veya puanlara dönüştüremedik. En azından bir puan hakkımızdı" diye konuştu.

GRUPTAN ÇIKARIZ
Türkiye Milli Takımı'nın Honduras ile oynayacağı maç için ikizi Hamit ve Nuri Şahin'le birlikte Almanya'dan İstanbul'a giden Halil Altıntop, "Yeni teknik adamımız Guus Hiddink kendisini hem kulüp takımlarında hem de ulusal takımlarda kanıtlamış ünlü bir hoca. Kendisinden hem futbolcular hem de dolayısıyla Türkiye Milli Takımı büyük kazanç elde edecektir. Türkiye ile 2012'de Polonya ve Ukrayna'da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda olmak, arkadaşlar gibi benim de hedeflerim arasında. 2010 Dünya Kupası'na katılamamamız büyük şanssızlık. Eğer bu turnuvaya katılmış olsaydık, Japonya ve Kore'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda olduğu gibi büyük bir başarıya imza atabilirdik. Ama geçmiş ile yaşanmıyor. Önümüzde çok önemli bir turnuva var ve hiç de kolay olmayan bir grupta mücadele ediyoruz. Almanya ve Avusturya'nın da bulunduğu bu gruptan her şeye rağmen çıkarak turnuvaya katılacağımıza eminim. Kaldı ki, bu Avrupa Şampiyonası'na katılmanın bize yeteceğini düşünmüyorum. Finallerde Avrupa şampiyonluğuna aday olmalıyız" ifadesini kullandı.

ÖNCE SAĞLIK
"Gerçekleştirmek istediğin üç isteğin nedir?" sorusuna milli futbolcu Halil Altıntop, "Herşeyin başı sağlıktan geçer. Sadece sağlık diyorum " diye yanıtladı.

Eintracht Frankfurt'a gelmekle çok iyi yaptığını belirten Halil Altıntop, şunları söyledi:

"Şu anda tam anlamı ile uyum sürecini atlatmış değilim. Takımda beni çok çabuk kabul etmeleri bana yardımcı oluyor. Ayrıca Selim Teber ile daha önce Kaiserslautern'de birlikte oynamıştık. Ümit Korkmaz ve Cenk Tosun'un da takımda olması çok iyi. Takım arkadaşlarımın bana, benim onlara alışmam için biraz daha zamana ihtiyacımız var. İlerleyen haftalarda performansımın çok daha üst düzeye çıkacağını söyleyebilirim."

FUTBOLCU OYNAMAK İSTER
Schalke'de bu sezon Felix Magath ile futbol anlayışlarının uyuşmadığnı, zıt gittiğini dile getiren Halil, "Takımda oynamak için çok çalıştım. Fakat onun gözüne nedense bir türlü giremedim. Geçtiğimiz yıl ilk 11'de devamlı oynarken yeni bir hoca gelince oynayamamak sıkıntı veriyor. Fakat futbolcu sürekli ilk on birde oynamak ister. Bunu kimse yanlış anlamasın. Bir futbolcunun sürekli oynamak istemesi, o hırsa sahip olması olumludur. O hırs ve istek olmazsa o zaman bir sorun vardır. Kaldı ki, oynamayan futbolcu mutsuzdur. Bu futbolun doğasından gelir" dedi.

KARARI NİSAN'DA VERECEK

İngiltere, İtalya veya İspanya'da top koşturmak isteğini sözlerine ekleyen Halil, "Türkiye'den transfer teklifleri var. Ama ben önce futbol hayatımı Avrupa'da sürdürmek istiyorum. Frankfurt'un teklifi fena değil. Ayrıca Michael Skibbe gibi beni anlayan iyi bir teknik adam bulunuyor. Burada da kalabilirim. Fakat kararımı iyice düşünüp Nisan ayında vereceğim" şeklinde konuştu.

EİNTRACHT'IN GÖZBEBEĞİ
Eintracht Frankfurt'un Schalke 04'ten ara transfer döneminde transfer ettiği milli futbolcu Halil Altıntop, kısa sürede Eintracht'lı taraftarların sevgilisi oldu. Eintrachtlı taraftarlar antrenman ve maç sonlarında milli futbolcudan imza almak için birbirleri ile yarışırken, Halil kendisine gösterilen sevgi ve ilgiden dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ