MENÜ

Efsane 10'dan Kaptan 10'a

Galatasaray'ın efsane 10 numarası Hagi'den, bugünkü 10 numara Arda'ya övgü yağmuru: “İyi çalışmanın, kendini geliştirmenin en kaliteli örneği. Gençlere ondan iyi idol olamaz”

Efsane 10'dan Kaptan 10'a

Futbolculuğu döneminde Galatasaray formasıyla Türkiye’de ve Avrupa’da kaldırmadık kupa bırakmayan, ülkemize gelmiş en kaliteli yabancı olarak gösterilen Hagi, Futbol Federasyonu’nun aylık dergisi Tam Saha’ya çarpıcı bir röportaj verdi. Giydiği 10 numara ile efsane olan, teknik direktör olarak da Galatasaray’la Türkiye Kupası zaferi yaşayan Hagi, bugünkü 10 numara Arda’ya övgüler yağdırarak, “İyi çalışmanın, kendini geliştirmenin en kaliteli, en güzel örneği. Altyapıdan yetişen gençlere ondan daha iyi idol göremiyorum. Benim oyuncu olarak Galatasaray’da bulunduğum dönemde altyapıdan potansiyeli yüksek oyuncular yetişmişti. Ayrıca 1988-1989 sezonunda ben Steaua Bükreş’te oynarken de Bülent ve Tugay gibi altyapıdan yetişen oyuncular forma giyiyordu” dedi.

‘Kadroları asla kıyaslamam’
UEFA Kupası’nı kazanan kadroyla bugünkü Galatasaray’ı kesinlikle kıyaslamayacağını da belirten Hagi, “Sahaya çıkarken futbolcunun ismi oynamıyor, herkesin kalitesini takımının lehine kullanması gerekiyor” diye görüş bildirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ