MENÜ

Puanlama çok daha şeffaf

Milano'da Salı günü başlayacak AIBA Dünya Şampiyonasında; seyirci ilk defa; maçta puanların yanı sıra musabakaya karar veren 5 yan hakem tarafından kabul edilen puanları görecek.

Puanlama çok daha şeffaf

AIBA Başkanı Dr.Ching-Kuo Wu,bugün,Milano’daki basın konferansında turnuva öncesinde haberleri bildirdi.

Haberin Devamı

Bugüne kadarki puanlama sisteminde,5 yan hakem, kırmızı boksör bir puanlama vuruşu yapınca puanlama cihazında kırmızı butona basıyor ve mavi butona mavi boksör bir puanlama vuruşu yapınca basıyor.Yan hakemlerden üçü yada daha fazlası belirli bir renkteki butona basınca,bu renkteki boksöre bir puan veriliyor.Milano’da,boks tarihinde ilk defa,puanlama tamamen açık olacak ve seyirciler ekranda kabul edilen puanları görebilecekler.

AIBA Başkanı Dr.Ching-Kuo Wu,”Bu tamamen bir açık sistem” dedi.”Bu sporumuz için tam bir şeffaflığa çok önemli bir adım.Bu değişmeyi yapıyoruz,çünkü,puanlamanın her seyirciye gerçekten açık olmasını istiyoruz ki, boks musabakasını iyi anlasınlar”.

Başkan Wu,”Hakemlerin tarafsızlığı için herhangi bir karışmayı önlemek için AIBA;en iyi 45 hakemi bu Dünya Şampiyonası için seçti.

Haberin Devamı

“Bunu yapmakla,boksörlere en iyi profesyonel hükmü garanti edebiliriz.Bütün boksörler kesin bir adil hüküm alacaklar ve eminiz ki,AIBA fair play amacına başarılı ile şekilde ulaşacak.

YORUM YAZ