MENÜ

Amputede kura çekildi

26 Eylül'de 14 takımın katılımı ile ilk kez startı verilecek olan deplasmanlı 1. Türkiye Ampute Futbol Ligi'nin maç programı belli oldu.

Amputede kura çekildi

26 Eylül'de başlayacak olan 1. Türkiye Ampute Futbol Ligi fikstür çekimi İstanbul'da yapıldı. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı M.Veysel Gülpınar ile Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener'in katıldığı fikstür çekiminde, ligde mücadele edecek kulüp temsilcileri de yeraldı.

Haberin Devamı

Gülpınar, Türkiye'de 2.5 milyon bedensel engelli olduğuna dikkat çekip, "Bu insanlarımızın ancak bin 343'ü aktif lisanslı sporcu" dedi.

Amaçlarının bedensel engelileri evlerinden çıkartıp, hem spor yaptırmak hem de toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak olduğunu belirten Gülpınar, birinci hedeflerinin ampute futbolu Anadolu takımlarına yaymak, bu spor dalının paralimpik spor dalları arasına alınmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Altay kulüp temsilcisi kura çekerken böyle görüntülendi

TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener ise engelli futbolunu desteklemenin Türkiye Futbol Federasyonu'nun toplumsal projelerinden biri olduğuna değindi.

Güvener, "Ankara'daki TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu'nun faaliyetlerini geçici olarak durdurduk. Bundan sonra oluşturacağımız 'Engelliler Eşgüdüm Çalışma Grubu' faaliyetlerini İstanbul'da sürdürecek.

Haberin Devamı

Federasyon olarak sadece bedensel engellilerin değil, diğer engelli gruplarının futbolunu da desteklemeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Güvener, TFF'nin son bütçesinde engelli futboluna 1 milyon 329 bin lira ayırdıklarına da dikkat çekip, TFF olarak amaçlarını yeni sezonda 36 ilde 15 bin engelliye ulaşmak olduğunu söyledi.

İLK HAFTA PROGRAMI
14 takımın katılımı ile oynanacak Ampute Ligi 1. hafta programı ise şöyle:
Samsun Bedensel Engelliler-Konya Engelliler Gücü
Büyük Başkent Gençlik Kulübü-Samsun Engelli Gücü
İstanbul Özürlüler Spor Kulübü-Malatya Bedensel Engelliler
Antalya Bedensel Engelliler-Kayseri Erciyes Bedensel Engelliler
Kara Kuvvetleri Gücü-Medaş TEK. Meram
Ordu Bedensel Engelliler-Ayyıldız Ampute Spor Kulübü
Altay-Gaziantep Şahinbey Belediyesi Gençlikspor

YORUM YAZ