MENÜ

2 haftaya tamam

Bakan Egemen Bağış, AB pasaportlu oyuncuların yerli statüsünde oynamasıyla ilgili raporu mahkemeye göndermeye hazırlanıyor... FANATİK de başta Galatasaray taraftarı olmak üzere merakla beklenen sürecin detaylarını açıklıyor

2 haftaya tamam

Galatasaray yabancı konusuyla ilgili itirazını mahkemeye taşıdı. Bu süreçte önce Avrupa Birliği Bakanlığı’nın olumlu raporunu alan Sarı- Kırmızılılar, Bakan Egemen Bağış’ın da konuyla ilgili görüşünü bekliyordu. Bağış şimdi raporunu yazıp ilgili mahkemeye göndermeye hazırlanıyor. FANATİK’in elde ettiği bilgiye göre süreç şöyle ilerleyecek:

Federasyona uyarı gidecek

Rapor ulaştıktan sonra mahkeme 15 gün içinde kararını verecek. Böylece ihtiyati tedbir kararı alınacak. Bu da mahkemenin, “Federasyon olarak aldığınız karar yasalara aykırıdır. Uygulamanızı düzeltin” demesi anlamına geliyor. Karar çıktığı andan itibaren Sarı-Kırmızılılar TFF’ye başvurarak, AB pasaportlu oyuncuları yerli statüsünde oynatabilecek. Tek şart İçişleri’nden çalışma izni. Ancak halihazırda liglerimizde forma giyen yabancı statüsündeki tüm oyuncuların çalışma izni var. Yani karar çıktığı gün tüm AB pasaportlu oyuncular kadroda olabilecek.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ