MENÜ

11 farkı bulun!

Bir tarafta ligi eksi averajla 8. sırada bitiren takım, diğer tarafta ikinci kez şampiyon olup, Devler Ligi'nde çeyrek final oynayan kadro. Aradaki fark, sır değil!

11 farkı bulun!

Çok değil, daha iki yıl önce bugünlerde tamamen çökmüş bir Galatasaray vardı. Üçüncü sınıf oyunculardan kurulu bir kadro, Süper Lig’i eksi averajla sekizinci sırada bitirmiş, hatta bir ara düşme hattına yaklaşmıştı. Ancak başkanlık koltuğuna Ünal Aysal’ın oturması, takımın başına da teknik direktör Fatih Terim’in getirilmesi, Florya’da adeta sihirli değnek etkisi yarattı.

Bir anda toparlandı

İşe kalitesi Galatasaray seviyesinin çok altındaki oyuncularla yolları ayırarak başlayan Sarı-Kırmızılılar, ilk etapta Selçuk İnan, Elmander, Ujfalusi, Muslera gibi takım oyuncularını, Melo gibi ateşli isimleri kadroya kattı. Terim’in sezon içerisindeki 4-4-2 tercihi ve hücum futbolu, rakipleri tam anlamıyla sürklase ederken, normal sezon Fenerbahçe’nin 9 puan önünde geçildi, Süper Final’in ardından da Galatasaray şampiyonluğa uzandı.

Çıta iyice yükseldi

Böylece doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılan Cim Bom, 6 yıl ara verdiği bu düşler sahnesinde Real Madrid’le çeyrek final oynayarak adını dünyaya duyurdu. Bu arada gerçekleşen Drogba, Sneijder gibi müthiş transferler de kulübün popülaritesine tavan yaptırdı. Sonrasında gelen ikinci şampiyonluk da, başarıyı taçlandırdı. Sarı-Kırmızılılar’ın iki sezonda geldiği nokta, taraflı tarafsız birçok kesimden takdir görüyor. Galatasaray’ın yaz döneminde yapacağı transferlerle çok daha ileri noktalara yürümesi bekleniyor. Artık hedefler lig şampiyonluğunun da ötesinde. Devler Ligi’nde yarı finalden bahsediliyor. Yönetim de bu yönde atılımlar yaparken, diğer taraftan gerçekleşen kurumsallaşma hamleleri, kulübü bir dünya markası haline getirmeyi hedefliyor.

Yasin Cam

Haberin Devamı
YORUM YAZ