MENÜ

Ankaragücü'ne soğuk duş

Abone Ol Google News

Düşme hattının üstüne demir atan Ankaragücü, kalan haftalarda korkulu rüya görmemek, altındaki rakipleri ile arayı açıp, rahat bir nefes almak istiyordu. Teknik direktör Emre Belözoğlu, takım lideri Tolga’yı kenara çekip, merkezde Pedrinho’yu, Ali Sowe’un yanında ise ikinci forvet olarak Chatzigiovanis’i görevlendirdi. Bu değişiklikler ilk yarıda Başkent ekibinin oyunu rakip alana yığmasına, erken bir gol ve gollük net fırsatlar yakalamasına yol açtı. Süper Lig’de hedeflerini tutturan, Avrupa için yeni fırsatların peşine düşen Alanyaspor’un teknik patronu Fatih Tekke ise 10 futbolcusunun sarı kart sınırında olmasının tedirginliği ile takımını sahaya galibiyet için sürdü. Ancak yaşanan kart korkusu, stres katsayısını yükseltince, top kayıpları peşpeşe geldi.

Haberin Devamı

Bahadır’dan geçit yok

10’da Alexis’in pası ile buluşan Chatzigiovanis ceza sahası çaprazından topu ağlara yolladı: 1-0. 33’te Richard’ın kayıp düşerek kaybettiği topu Ali Sowe, Bassogog ile buluşturdu. Kamerunlu penaltı noktasından şutladı, kaleciyi geçen topu Furkan kafa ile uzaklaştırdı. İkinci yarıda da Ankaragücü baskısı sürdü. 54’te Flips’in 90’a giden şutunu kaleci Ertuğrul önce çeldi, ardından kornere attı. 56’da Richard’ın üstüne gelen sert şutunu Bahadır çift elle uzaklaştırdı. Bu dakikadan sonra Emre Belözoğlu skoru korumak, Fatih Tekke ise takımını hareketlendirmek adına hamle oyuncularını sahaya sürdü. 76’da Aliti, Janvier’nin kaleciden dönen şutunda topunu boş kaleye atamadı.

Haberin Devamı

Hamleleri yaptı

Son 10 dakikada Alanyaspor tempoyu artırdı. 87’de Furkan ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Son bölümü bir oyuncu eksik tamamlamak zorunda kalan Antalyaspor golü bulan taraf oldu. 90+5’te Hwang’ın ceza sahası içinde düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Oğuz’la gole çevirip, eşitliği sağladı: 1-1.

YORUM YAZ