MENÜ

Zor zamanların golcüsü Soldado

İspanyol forvet belki sezon başındaki beklentileri karşılayamadı. Ancak çok kritik maçlarda sahneye çıkarak takımına hayat verdi. Roberto Soldado, Aykut Kocaman’ın istifa kararından döndükten sonraki ilk sınavı olan Sivas maçında sonradan girip hat-trick yaptı. Tecrübeli forvet, 8’de 8 yolundaki en kritik deplasman olan Kayseri’de de 2 kez ağları sarsarak takımının rahat kazanmasını sağladı.

Zor zamanların golcüsü Soldado

Fenerbahçe, son yıllarda yaşadığı forvet sorununu çözmek için sezon başında Roberto Soldado’yu Villarreal’dan transfer etti. Beklentiler büyüktü ancak İspanyol futbolcunun form tutup takıma katılması uzun sürdü. Tecrübeli forvet, skor anlamında beklentileri bir türlü karşılayamadı.

Ancak ligde gol anlamında sahneye çıktığı ilk maç, sezonun en kritik mücadelelerinden birinde oldu. Osmanlı beraberliği sonra istifa edip ardından geri dönen Aykut Kocaman için Sivasspor karşılaşması son derece önemliydi. Kupada da kurtardı Maç 1-1 devam ederken oyuna dahil olan Soldado, hat-trick yaparak takımının 4-1 galip gelmesini sağladı. İspanyol yıldız ligde bu gollerin ardından uzun süre sessiz kaldı.

Sait Koç'a veda... Cenaze töreninde metrelerce kuyruk oluştu

Ancak kupada önce İstanbulspor maçında son 22 dakikada görev alıp attığı gollerle 2-0’lık galibiyeti getirdi. Ardından Beşiktaş ile oynanan ve 2-2 biten çeyrek final ilk karşılaşmasında ağları sarstı. Roberto Soldado son olarak yine çok kritik bir anda, Kayseri deplasmanında sahneye çıktı.

Böyle devam

Milli araya 2 yenilgi, 1 galibiyet ve 1 beraberlikle giren Fenerbahçe için bu maçta yaşanacak kayıp, zirve yarışına havlu atmak anlamına gelecekti. Soldado, henüz 8. dakikada takımını öne geçirerek rahat bir nefes aldırdı. 4 dakika sonra Aatif’a asist yapan 32 yaşındaki oyuncu, 44. dakikada ise skoru 3-0’a getirerek Kayserispor’un tüm umutlarını bitirdi. Artık Fenerbahçeliler’in tek beklentisi, Soldado’nun bu performansını devam ettirmesi.

Magic Johnson'ın oğlunun büyük değişimi


Haberin Devamı
YORUM YAZ