MENÜ

Zombiler saldırırsa...

Gerçek hayatta bir zombi salgını olursa, buna ne kadar hazırlıklı olduğumuzu hiç düşündünüz mü?

Zombiler saldırırsa...

Bir zombi virüsü, olası kıyamet senaryoları listenizin üst kısımlarında yer almayabilir. Ancak hazırlıksız yakalanmanın hoş olmayacağı da kesin. Ne yazık ki, şu anda bu senaryoya hazırlıksız gözüküyoruz. Sayısız film, TV şovu ve romanda gözüktüğü üzere toplum, zombilerle başa çıkmak konusunda oldukça hazırlıksız.

Haberin Devamı

En azından Kent State Üniversitesi epidemiyolojisti Tara Smith'in Journal of BMJ'de yayınlanan oldukça ciddi araştırmasının sonucu bunu kanıtlıyor. Tedavi yöntemleri ve bulaşmanın engellenmesi hakkında sınırlı tıbbı bilgimizi özetleyen Smith, eğer benzer bir sağlık sorunu ile karşılaşırsak zamanında ve etkili müdahale edebilmemiz için çok daha fazla araştırmaya ve kaynağa ihtiyacımız olduğunu söylüyor. Smith'e göre, şu anda bir zombi salgını, çaresiz çabalarla bizi baş başa bırakmaktan öteye gidemiyor.

Yine de toplumun herhangi bir salgın karşısında en güçlü silahının eğitim olduğu düşünülürse, Smith'in bütün araştırma makalesine ciddi bir gözle bakmakta fayda olduğu söylenebilir. Araştırmada, virüsün bulaşma yöntemleri, belirtileri, engelleme yöntemleri, tedavi yolları, aşılar ve benzeri konular tartışılmakta. Ayrıca 1.500'lere kadar uzanan bir zombi tarihi de anlatılmakta ve belgelenen örnekler gösterilmekte...

Resimlerle: Bilimin cevap bulamadığı 10 basit soru



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ