MENÜ

Zokora!

İşte Trabzonspor'un listesindeki transfer bombası... Şampiyonlar Ligi'ne kafayı takan Bordo-Mavililer, Sevilla'nın deneyimli orta saha oyuncusu için düğmeye bastı. Fildişi Sahili Milli Takımı'nın da formasını giyen 31 yaşındaki Zokora cephesinde pazarlıklar gelecek hafta başlayacak.

Zokora!

İŞTE DİDİER ZOKORA...

Haberin Devamı

Yeni sezonda şampiyon olması halinde direkt olarak Şampiyonlar Ligi’nde gidecek olan, ikincilik durumunda ise Devler Ligi için ön eleme oynayacak Trabzonspor, bu hedeflere uygun adımlar atmakta kararlı. Avrupa sevdalısı Karadeniz ekibi, aynı zamanda yapacağı transferlerin camiasını heyecanlandırmasını da istiyor. Bordo-Mavililer’in listesine giren son isim de tüm şartlara her açıdan uyuyor... Çünkü Trabzonspor, şu an İspanya’nın Sevilla takımında forma giyen Zokora ile ilgileniyor.

2 yıllık sözleşmesi var

Tottenham’dan transfer olduğu İspanyol ekibinde beklenen patlamayı yapamayan 31 yaşındaki savunmaya dönük orta saha oyuncusunun 2 yıllık mukavelesi bulunmasına rağmen gelecek tekliflere hem kulübünün hem de kendisinin olumlu yaklaşacağı biliniyor. Bu transferde kesenin ağzını açmakta kararlı olan Trabzonspor’un gelecek haftadan itibaren Sevilla ve Fildişi Sahili Milli Takımı formalarını giyen oyuncuyla temasa geçeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

İşte bu sezonki performansı

Sevilla’nın normal şartlarda 5 milyon Euro’nun üzerinde bir bonservis talep etmesi beklenirken, Zokora’nın yaşının 30’u aşması ve İspanya’da başarısız olması, bu rakamın daha makul seviyelere çekilmesini kaçınılmaz kılıyor. Zira siyahi futbolcu, bu sezon Sevilla formasıyla 22 maça çıktı, 1510 dakika oynadı. Golü ve kırmızı kartı bulunmayan Zokora, La Liga’da oynadığı karşılaşmalanda sadece 1 asist yapıp 9 kez de sarı kart gördü.

İyi bir kesici

Zokora’nın transfer haberi, ilk anda Selçuk İnan’ın gitme ihtimaline karşılık alınan bir tedbir gibi duruyor. Ancak iki oyuncu mevkii olarak aynı bölgede görev yapsalar da değişik stillere sahipler. Fildişili yıldız, daha defansif, hücum etkinliği daha az olan bir orta saha oyuncusu. Ancak çok iyi bir kesici olmasına rağmen aynı başarıyı ofansta sergileyemiyor. Sahada verilen taktiği tam anlamıyla yerine getiren, tam bir takım oyuncusu ama gole çok uzak olması en büyük dezavantajı. Profesyonel kariyerindeki toplam gol sayısı 10’u geçmiyor. Saint Etienne’deki performansıyla dikkat çeken 31 yaşındaki futbolcu altın çağını Tottenham Hotspurs forması altında Premier Lig’de yaşadı. Ancak sonrasında transfer olduğu Sevilla’da bir türlü bekleneni veremedi, hep kendi standardının uzağında kaldı. Trabzonspor eğer bu tipte bir futbolcu almak istiyorsa Fildişi Milli Takımı’nın 2010 Dünya Kupası’nda da bankoları arasında bulunan Zokora iyi bir seçim. Her yabancı transferde yaşanabilecek uyum süreci belki biraz daha uzun sürebilir.

Haberin Devamı

Kaan Bora

YORUM YAZ