MENÜ

Zirvede bırakıyor

Erman Kunter, bir Avrupa ülkesinde şampiyon olan ilk Türk antrenör olarak tarihe geçerken, gelecek yıl yatırımlarını artırmayacak olan Cholet'den ayrılmayı planlıyor.

Zirvede bırakıyor

3 yıl önce Cholet’ye gittiğinde takım galibiyetsiz son sıradaydı. Göreve geçer geçmez, Cholet’yi canlandıran Kunter, takımı düşmekten kurtarıp neredeyse Play-Off’a sokuyordu. Fransızlar, Kunter için ‘Sihirbaz’ lakabını takmıştı. Nitekim Kunter, geçen yıl Cholet’yi FIBA Eurochallange Kupası’nda finale taşıdı, şampiyonluğu son topta kaybetti. Bu yıl ise Kunter mucizesi tavan yaptı. Fransa Ligi’nin 9. bütçesine sahip olan Cholet yönetimi, ilk 6’yı başarı olarak belirlediği sezonda şampiyon olmayı başardı. Önceki gün Fransa Ligi Play-Off finalinde güçlü Le Mans’ı 81-65’le adeta ezip Cholet’yi tarihindeki ilk şampiyonluğa taşıyan Kunter ülkede günün adamı oldu. Cholet ayrıca Fransa tarihinde en düşük bütçeyle şampiyon olarak da bir ilki gerçekleştiriyordu. Kunter maç sonrası yaptığı açıklamada, yoğun ve kararlı çalışmalarının karşılığını lig şampiyonluğunu kazanarak elde ettiklerini belirterek, “Önce bir kendimize gelelim. Şimdi bu başarının tadını çıkartmak ve en azından 24 saat gelecek seneyi düşünmek istemiyorum” dedi.

Eldeki oyuncular bile gidebilir
Cholet Başkanı’nın gelecek yıl için bütçe düşürmek istediği ve fazla yatırım yapmayacağı öğrenildi. Kunter de bu şartlarda kesinlikle Cholet’de kalmayacak. Başkan bütçeyi sadece yüzde 6 oranında artırmayı planlıyor. Bu artış, eldeki oyuncuları bile tutmaya yetmeyeceği için, Kunter’in Cholet’den ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Demirel’den kutlama
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, Fransa Pro A Ligi’nde şampiyon olan Cholet takımının antrenörü Erman Kunter’i kutladı. Demirel, federasyonun internet sitesinde yaptığı açıklamada, Erman Kunter’in çok önemli bir başarı elde ettiğini, bu başarısının
2003-2004 sezonundan bu yana Fransa’da başarıyla temsil ettiği Türk basketbolu için de gurur vesilesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ