MENÜ

Zidane: Bale ile R.Madrid görüşmeli

İspanya 1. Futbol Ligi takımlarından Real Madrid'in sportif direktörü Zinedine Zidane, transfer etmek istedikleri kanat oyuncusu Gareth Bale'in kulübü Tottenham'ın, Galli oyuncunun, Real Madrid ile görüşmesine izin vermesi gerektiğini söyledi.

Zidane: Bale ile R.Madrid görüşmeli

İngiliz Independent gazetesinde yer alan açıklamaya göre, sezon öncesi ABD turu kapsamında Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinde bulunan Real Madrid’in sportif direktörü Zidane, Real Madrid’in kendisiyle ilgilendiğini bilen bir oyuncunun heyecanlanmasının normal olduğunu dile getirerek, "Bir futbolcu için Real Madrid’in beyaz formasını giymekten daha prestijli bir şey olamayacağı"nı ifade etti.

1998’de FIFA tarafından dünyanın en iyi futbolcusu seçilen Zidane, modern futbol dünayasında Avrupa’nın en iyilerini almak için ödeme yapmak gerektiğini belirterek, "Madrid’e gitme isteğini ifade ettiyse Tottenham, ona bizimle konuşması için izin vermeli. Real Madrid’de oynama fırsatıyla bir kez daha gelmeyebilir. Gareth’in bunu kaçırmak istememesi anlaşılabilir bir durum" diye konuştu.

2001 ile 2006 yılları arasında eflatun-beyazlı kulüpte top koşturan eski Fransız futbolcu, Bale’in, 2012-2013 sezonunda Ronaldo ve Messi ile aynı düzeyde oynadığını bildirdi ve şunları kaydetti:

"Şimdiden Avrupa’nın en iyilerinden biri ve dünyanın en iyi futbolcusu olabilmek için gerekli her şeye sahip. Biraz klişe olacak ama oyununuzu, daha iyi oyuncularla oynayarak ileri taşırsınız."

Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in, 24 yaşındaki Bale’i kadroya katmak için 93 milyon avroluk teklifle Tottenham’ın kapısını çaldığı ancak Galli yıldızı elden çıkarmayacaklarını vurgulayan Tottenham Başkanı Daniel Levy’in 145 milyon avro istediği öne sürülmüştü.

Tottenham ile 3 yıl daha sözleşmesi bulunan Bale, geçen sezon İngiltere Premier Ligi’nde çıktığı 33 maçta 21 gol atıp 4 de asist yapmıştı. Bale, İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından yılın en iyi futbolcusu seçilmişti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ