MENÜ

Zalgiris Kaunas: 77 - Baskonia: 97

Turkish Airlines EuroLeague'de İspanyol ekibi Baskonia, deplasmanda karşılaştığı Zalgiris Kaunas'ı 97-77 mağlup etti.

Zalgiris Kaunas: 77 - Baskonia: 97

Turkish Airlines EuroLeague'de yeni koçu Pedro Martinez yönetiminde çıkışa geçen Baskonia, deplasmanda karşı karşıya geldiği Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı da 97-77 mağlup etti.

Karşılaşmaya Voigtmann ve Jayson Granger'ın basketleriyle etkili başlayan konuk ekip ilk çeyreğin 5 dakikalık bölümünü 7-12 önde geçti. Zalgiris, Axel Toupane'in sayılarıyla farkı azaltmaya çalışsa da son bölümde Shengelia'yı etkili kullanan Baskonia, periyodu 15-21 önde kapattı.

İkinci çeyreğe Jankunas ve Micic'in basketleriyle etkili başlayan Zalgiris, 6:51 kala skoru 23-24'e getirdi. Fakat Beaubois, Granger ve Janning ile dış şut isabetleri bulan Baskonia, farkı açarak devreyi 32-54 üstün tamamladı.

Üçüncü çeyreğin başında Voigtmann'ın Baskonia adına ürettiği sayılara Zalgiris, Jankunas ile cevap verse de ilk 5 dakikalık bölüm 46-68 ile farkta bir değişim olmadan geçildi. Kalan bölümde Valinskas, Jankunas ve Micic ile sayılar bulan ev sahibi, farkı biraz olsun azaltarak çeyreği 57-70'lik skorla kapattı.

Son çeyreğin ilk bölümünde etkili olan Zalgiris, Aaron White'ın basketiyle 8:10 kala skoru 64-71'e getirdi. Fakat bu andan sonra Shengelia ve Beaubois ile etkili olan Baskonia, farkı tekrar arttırmayı başararak 2:27 kala 70-89'luk üstünlüğü yakaladı. Karşılıklı basketler ile geçen kalan bölümde farkı koruyan Baskonia, karşılaşmayı da 77-97'lik skorla kazandı.

Zalgiris'te Paulius Jankunas 20 sayıyla en skorer isim olurken Vasilije Micic 12 sayı, Arturas Milaknis de 10 sayı üretti.

Baskonia'da Tornike Shengelia ve Rodrigue Beaubois 19'ar sayıyla en skorer isimler olurlarken Johannes Voigtmann 15, Jayson Granger de 14 sayı üretti.


Haberin Devamı
YORUM YAZ