MENÜ

Zafer Öğer: McGregor'ın yetenekleri kısıtlı

Beşiktaş'ın eski kaleci antrenörü Zafer Öğer, son günlerde yaşanan kaleci kriziyle ilgili konuştu. Cenk'in daha iyi olduğunu vurgulayan Öğer, McGregor'ın ise sıradan bir kaleci olduğunu belirtti

Zafer Öğer: McGregor'ın yetenekleri kısıtlı

Çaykur Rizespor’da kaleci antrenörlüğü görevini yürüten Beşiktaş’ın eski kalecisi ve kaleci antrenörü Zafer Öğer, gündemdeki kaleci konusuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ta kaleye Cenk Gönen’in geçmesi gerektiğinin altını çizen eski file bekçisi, McGregor’ın maç kurtarabilecek kapasitede bir isim olmadığını belirtti. “McGregor yetenekleri sınırlı bir kaleci” diyerek sözlerine başlayan Öğer; “Cenk, İskoç kaleciden çok daha yetenekli bir isim. Cenk’te bulunan maç kurtarma kapasitesi McGregor’da bulunmuyor. Kendine göre yetenekleri bulunan bir isim olsa da bu özellikler Beşiktaş forması altında hiçbir zaman ortaya çıkmadı. Özellikle savunmayla aralarında iletişim problemi bulunuyor. Cenk’in daha fazla artısı var. Bir kez daha gördük ki kaleci transferi her zaman risklidir ve Beşiktaş’ta yabancı kaleci çözüm değil” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ta sistem yok

Siyah-Beyazlı ekipte kaleci sistemi olmadığına dikkat çeken Öğer, “Rasim Kara beni yetiştirdi. Engin İpekoğlu, Rüştü Reçber’e, Rüştü de Volkan Demirel’e bildiklerini öğretti.

Rüştü, Cenk’i de yetiştiriyordu ancak yanlış bir karar alındı ve yollar ayrıldı. Bu doğru olmadı” diyerek yapılan yanlışı gözler önüne serdi. Zafer Öğer, Beşiktaş tarihinin en iyi kalecisi olarak da Kolombiyalı Oscar Cordoba’yı gösterdi. Öte yandan Beşiktaş’ın son 10 sezonda 11 farklı kaleciyle çalışmış olması da Beşiktaş’taki sistemin ne kadar kötü işlediğini gösteriyor. 124 maçla en çok forma giyen ismin Rüştü olduğu bu dönemde, tecrübeli kaleciyi 95 maçla bir başka efsane isim olan Oscar Cordoba takip ediyor.

Erbatur Ergenekon

Son 10 sezonda Beşiktaş’ın kalecileri

Haberin Devamı
Kaleci Maç Yediği gol
Rüştü Reçber 124 122
Oscar Cordoba 95 107
Cenk Gönen 67 77
Hakan Arıkan 70 70
Vedran Runje 47 46
Ramazan Kurşunlu 27 33
Allan McGregor 20 29
Murat Şahin 21 26
Korcan Çelikay 3 6
Ramazan Özcan 2 4
Erdem Köse 1 3
YORUM YAZ