MENÜ

Yusuf Namoğlu sözünde duruyor!

Zekeriya Alp'in istifa etmesinin ardından göreve gelen Yusuf Namoğlu'nun ilk icraatı 5 ve 6. hakem uygulamasının kaldırılması yönündeydi. TSYD'nin seminerine katılan ve bu uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Namoğlu, “Yarın hakemlerle oturup konuşacağız ve nihai kararımızı açıklayacağız” dedi.

Yusuf Namoğlu sözünde duruyor!

Süper Lig’de yaşanan hakem hatalarının önüne bir türlü geçilemeyince Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu’yla ortak aldığı karar doğrultusunda ilave hakem uygulamasına geçmişti. Zekeriya Alp’in başkanlığı döneminde alınan bu uygulama, kurulun başına Yusuf Namoğlu’nun getirilmesiyle tartışılır hale geldi. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin dün yapılan seminerine konuşmacı olarak katılan Namoğlu, 5 ve 6. hakem uygulamasının kaldırılacağının ya da yetkilerinin ciddi oranda kısıtlanacağının sinyallerini verdi. Namoğlu, yaptığı açıklamada ilk etapta ilave yardımcı hakemlerinin inisiyatif gücünde azalmaya gidileceğini üstü kapalı bir şekilde belirtti.

‘Kararımızı açıklayacağız’

Namoğlu, yarın geniş çaplı yapılacak olan toplantının ardından söz konusu uygulamının geleceğini resmen tayin edeceklerini ifade etti. Namoğlu, “Biz de seminerimizde tartışmalarımızı yapacağız, cumartesi (yarın) öğleden sonra kararımızı vereceğiz ve talimat olarak hakem arkadaşlarımıza aktaracağız” diye konuştu.

Hakemler ilk olarak 11. haftada eleştirildi

Süper Lig’in 12. haftasında Fenerbahçe sahasında Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalmıştı. Maçın 11. dakikasında Eskişehirspor’un atak halinde olduğu sırada Volkan Demirel’in topa ceza sahası dışında dokunup dokunmadığı tartışmalara yol açtı. Karşılaşmanın 5 ve 6. hakemi olan Hüseyin Sabancı ve Ali Zağlı ciddi derecede eleştirilerin odak noktası olmuştu. Dönemin MHK Başkanı Zekeriya Alp ise kritik pozisyon hakkında, yardımcı hakemlerin yetkilerinin çok dışına çıktığını söylemişti.



Cüneyt Çakır çekingen konuştu

Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda gururumuz olan Cüneyt Çakır da ilave hakem uygulamasına temkinli davranıyor. Çakır, gol çizgisi teknolojisi ve ilave hakem sistemine ilişkin bir soruya, “İki sistemi de uyguladık. Dünya Kupası’nda uygulanan sistemin 3 pozisyon da iyi çalıştığını gördük. İlave hakem sisteminde ise öncelikle gol çizgisi görevi verildi ancak daha sonra ceza alanı içindeki yetkileri artırıldı. Bu konuları seminerlerimizde de tartışıyoruz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ