MENÜ

"Yüreği olmayan hakemlik yapmasın"

Mustafa Denizli maçın hakemlerine isyan etti: “Yüreği olmayan insanlar hakemlik yapmasın. Maç kasetlerini bir daha izlesinler, bakalım içlerine sinecek mi!”

"Yüreği olmayan hakemlik yapmasın"

Yenilgi sonrası Beşiktaş’ın hocası Mustafa Denizli açtı ağzını, yumdu gözünü... Bugüne kadar hakemlerle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadığının altını çizen tecrübeli teknik adam, “Ancak dün akşam sahada çok ilginç olaylar yaşandı. Karşılaşmanın hakemleri inanılmaz işlere imza attı. Bir hakem gözünün önünde topu eliyle sürükleyen bir futbolcuyu nasıl göremez! Arkası dönükken rakibine yaptığı hareket nedeniyle nasıl kırmızı kart gösterir. Siz saha içindesiniz ve diyelim ki göremediniz. Bunun bir de dördüncü hakemi var. Siz de mi olayları görmediniz. Bence yüreği olmayan insanlar hakemlik yapmasınlar. Hüseyin Göçek ve yardımcılarına tavsiyem bu maçın kasedini yayıncı kuruluştan alıp bir kez daha izlesinler. Bakalım içlerine sinecek mi!” şeklinde konuştu.

‘Şampiyonluk zor’
Derbi öncesinde, “Rakibimiz 60’tan sonra oyundan düşüyor. Gol yediğinde de çıkaramıyor” ifadelerini kullanan Denizli, tüm varyasyonları çalıştıklarının altını çizerek, “Her ihtimali hesaplamıştık. Hatta yiyeceğimiz bir golü bile çalışmıştık. Ama başka faktörler bu sonucun ortaya çıkmasına neden oldu. Biz bugün buradan şampiyonluk olmasa bile Devler Ligi biletini alarak ayrılmayı başarabilirdik. Ama artık şampiyonluk için bir şey söylemek pek akılcı olmaz” diyerek havlu attıklarını itiraf etti.

Büyük maç kazanamıyor
Fenerbahçe’ye yenilip, şampiyonluk yarışına havlu atan Beşiktaş’ın dış sahadaki derbi galibiyeti hasreti devam etti. Siyah-Beyazlı ekip, ligde Galatasaray’ı 6, Fenerbahçe’yi ise 5 maçtır dış sahada deviremiyor. Cim Bom’u Ali Sami Yen’de son kez 18 Aralık 2002’de oynanan maçta yenebilen Kartal, o tarihten sonra Mecidiyeköy’de hiç gülemedi. Kara Kartal, 17 Nisan 2005’teki tarihi 4-3’lük zaferi sonrası da Fener’i deplasmanda deviremedi. Beşiktaş, Fenerbahçe’yle Kadıköy’de oynadığı son 5 lig maçının ikisinden beraberlikle ayrılırken, üç mücadelede de evine puansız döndü.

Haberin Devamı

Denizli’nin derbi karnesi

Fenerbahçe’nin başında
O G B M A Y
7 2 1 4 10 13
Beşiktaş’ın başında
7 2 1 4 6 10
Toplam
O G B M A Y
14 4 2 8 16 23

YORUM YAZ