MENÜ

Yunan oyunu!

Atina'da bir ara 15 sayı öne geçen Anadolu Efes, hakemlerin müthiş yanlı kararları sonucu geri düştü. Maçta sakatlanan Farmar ve Barac'ın yokluğunda son çeyrekte tam 6 serbest atış kaçıran temsilcimiz, Final-Four biletini Olympiakos'a kaptırdı.

Yunan oyunu!

Euroleague çeyrek final beşinci maçında Anadolu Efes ile Olympiakos, Atina’da karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan taraf Efes oldu. Semih’i çember altında iyi kullanan temsilcimiz, Savanoviç’in de sayıları ile 4. dakikayı 13-9 önde geçti. Olympiakos, Spanoulis ile etkili olurken, hakemler neredeyse her temasa faul çalınca iki uzunumuz Semih ve Baraç daha ilk çeyrek dolmadan ikişer faul aldı. Üstünlüğünü koruyan Efes, Powell’in son saniyedeki şans üçlüğüne engel olamasa da, periyodu 23-21 önde bitirdi.

Haberin Devamı

Efes’ten 13-0’lık seri

Lacivert-Beyazlılar, ikinci çeyreğe çok iyi başladı. İyi savunma yapıp, rakibe 4.5 dakika sayı imkanı tanımayan Efes, Sinan, Farmar ve Kerem Tunçeri ile arka arkaya bulduğu 3 üçlükle 13-0’lık seri yakaladı ve 36-21 öne geçti. Bu andan itibaren farkı daha da açma şansına hakemler engel oldu. Farmar’ın ağzına aldığı yumruk darbesi ile dudağı patlarken, hakemler bu tip pozisyonları ‘es’ geçti. Olympiakos, Papanikolau’nun iki üçlüğü ile farkı 8 sayıya indirdi, devre 41-33 lehimize sonuçlandı.

Farmar ve Barac sakatlandı

Maç içinde sakatlanan yıldız oyuncu Farmar ile Barac 4. periyotta forma giyemedi. Farmar yüzüne aldığı darbe sonrası hakemlerin faul çalmaması üzerine büyük tepki gösterdi.

27’de eşitliği sağladılar: 49-49

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Efes oldu. Lucas ve Savanovic’le etkili olan Lacivert-Beyazlılar, 24. dakikayı 47-37 önde geçtikten sonra Spanoulis oyuna ağırlını koydu. Sloukas ve Spanoulis’le iki üçlük bulan Olympiakos 27’de 49-49’la beraberliği sağladı, 28’de de Printezis ile ilk kez öne geçti: 52-51. Ancak Shipp ve Gönlüm ile serbest atışlar bulan Efes, son çeyreğe de 55-54 önde girdi.

Olympiakos’tan 3’lük yağmuru

Olympiakos son bölümde yağmur gibi üçlük atarken, 66-59 öne geçtiler. Ancak Efes, Shipp’in müthiş smacı ve Kerem Tunçeri’nin üçlüğüyle 8-0’lık seri yakalayıp, 67-66 öne geçti. Fakat son 5 dakika çok serbest atış kaçıran Efes, Law ve Printezis’in üçlüklerine engel olamayınca tekrar geri düştü. Hakemler en kritik anda Semih’e yapılan centilmenlik dışı faulu çalamayınca Olympiakos maçı 82-72 kazanıp Final-Four’a kaldı.

YORUM YAZ