MENÜ

Yönetim ibra edildi!

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda kulüp yönetim kurulu, mali ve idari bakımlardan ayrı ayrı oy çokluğu ile ibra edildi.

Yönetim ibra edildi!

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda 2009 dönemi yönetim kurulunun, idari ve mali bakımdan aklanması oya sunuldu. Yönetim kurulu, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi.

Haberin Devamı

Başkan adayı Murat Aksu, yönetim kurulu listesindeki adaylar ve destekçileri, Demirören yönetimini idari ve mali açıdan ibra etmediler ve aleyhte oy kullandılar.

Ayrıca, Denetleme Kurulu da 2009 yılı için ibra edildi.

Bu arada, derneğin 2010 yılı bütçesinin 36 milyon 500 bin lira olduğu açıklanırken, bu bütçe de üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

İLK KONUŞMA DEMİRÖREN'DEN
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan toplantıda ilk olarak Kongre Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Kongre Divan Başkanlığı’na Uluç Gürkan getirilirken, daha sonra kulüp başkanı Yıldırım Demirören, kısa bir açılış konuşması yaptı.

Başkan Demirören, iyisiyle kötüsüyle Beşiktaş’a bir şeyler vermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Beş kupayı, Fulya Projesi’ni bu yönetim kurulunda gerçekleştirdik. Bugün buradan Beşiktaş kazanarak çıkacak. Beşiktaş, kalbimizdeki en büyük sevgi" dedi.

Kongre üyelerine seslenen Demirören, "Sizlerden şunu rica ediyorum, yarın kim kazanırsa kazansın, bütün camia onun arkasında olalım, onu yüceltelim. İnanın ki o gün Beşiktaş kazanacaktır. Hayırlı kongreler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GENEL SEKRETERİ ÖNER: "2009 YILININ HER ANLAMDA BEŞİKTAŞ YILI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM"
Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, "2009 yılının her anlamda Beşiktaş yılı olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Beşiktaş Kulübü’nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda kulüp yönetim kurulunun 2009 yılındaki faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Kenan Öner, 2009 yılının her anlamda "Beşiktaş yılı" olduğunu belirterek, "2009, çifte kupa alarak tarihi bir zafere imza attığımız, Fulya Projesi’nin kurdelesini kestiğimiz bir yıl oldu" diye konuştu.

Bu başarının mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Öner, "Bu büyük başarıları camia olarak ve kenetlenerek başardık. Camia olabilmek, Beşiktaş’ı diğer kulüplerden ayıran bir özelliktir. Birlik ve beraberliği sağlayamamış bir kulüp asla şampiyon olamazdı. Beşiktaşımız 19 yıl aradan sonra çifte şampiyonluk yaşamış, herkesin imrendiği bir kulüp olmuştur. Bizi kıskananlar gündemi değiştirmeye çalışmıştır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"FULYA'DAKİ KULELERİ BAŞINIZA YIKARLAR"
Beşiktaş Kulübü'nün eski başkan adayı ve eski yöneticisi Hasan Arat, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e seslenerek, "Beşiktaş Kulübü siz yönetime gelirken, sizden para talebinde bulunmadı. Kulübü iyi idare etmenizi istedi" dedi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda söz alan Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in verdiği parayla Beşiktaş ile Türk spor kamuoyunu sürekli meşgul eder hale geldiğini söyledi. Yanlış transferler ve kulübün ödediği büyük cezalara dikkati çeken Arat, "Beşiktaş'ı tarihinde görülmeyen rakamlarla kendinize borçlu hale getirdiniz. 'Bu parayı ertesi gün isterim' diyorsunuz. Sayın Başkan, Beşiktaş Kulübü size borçlu kalmaz, kalmayı da hiç istemez" dedi. Arat, Demirören'in 2000'den bu yana yönetimde olduğunu, 2004'ten bu yana da başkanlık görevini yürüttüğünü kaydederek, şöyle devam etti: "4 hoca, 60 üzerinde oyuncu ve onlarca yönetici tükettiniz. Son yılda 2 kupayı birden aldınız. '2 kupa aldım, projeleri bitirdim' diyorsunuz. Borç size göre 150, muhalefete göre 250 milyon liraya yükselmiş, Fulya'nın gelirleri kırdırılmış, ileriye dönük yayın gelirleri harcanmıştır. Tecrübe kazandığınızı söylüyorsunuz, ancak hala şok kararlar alıyorsunuz." -

Haberin Devamı

"Del Bosque dersinden geçemeyen yönetim, bu seneki transferlerde adeta Beşiktaş kamuoyu ile dalga geçer şekilde davranmıştır" diyen Arat, "Aksu ve Demirören birlikte görev yaptı. Del Bosque hatası birlikte işlendi. Açık açık 'Biz bu işte hata yaptık' dersiniz. Birbirinizi suçlamayın. Artık bırakalım Del Bosque kararı geçmişte kalsın" dedi.

Hasan Arat, Demirören'in, Fulya'nın yüzde 76'sının kulübün olduğunu dile getirdiğini hatırlatarak, "Ya siz hesap bilmiyorsunuz, ya biz bir şey bilmiyoruz. Fulya gelirlerinin 20 yıllığına kırdırılması konusu yargıya gitmiştir. Sayın Aksu ile birlikte bu usulsüz kararın aldırılmasını sağladınız. Eğer bu usulsüz kararı uygulamaya devam ederseniz, Fulya'daki kuleleri Beşiktaşlılar başınıza yıkar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden İbrahim Altınsay, Yıldırım Demirören yönetimini sert bir şekilde eleştirdi. Siyah-beyazlı kulübün Yıllık Olağan Mali ve İdari Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Altınsay, kulübün borçlarına dikkati çekerek, "Kulübü büyüttüklerini söyleyenlerin büyütüğü tek şey borçlardır. 5.5 yılda 5 teknik direktör, 63 futbolcu alınmış. Bir futbol takımı gelmiş, diğeri gitmiş. Bu anlayışın profesyonelleşmeden söz etmeye hakkı var mı?" diye konuştu. Beşiktaş'ın gelecekteki gelirlerinin günü kurtarmak için kırdırıldığını savunan Altınsay, "İçerde ve dışardaki davalar artmış. Del Bosque olayı tarihe geçmiştir. Beşiktaş'ı yöneten anlayış para saçmaktan başka bir şey yapmıyor" dedi. Demirören'in son dönemde yaptığı transferlere dikkati çeken Altınsay, "35 milyon avro bonservis bedeli ödenmiş. Bu da 73 milyon lira yapıyor. Yüzde 10 iskonto yaptık mı, tam da başkanın borcuna denk geliyor. Önerim şu, başkan futboldan anlıyor ya, kursun bir menajerlik şirketi, futbolcuları ona verelim" ifadelerini kullandı. İbrahim Altınsay, yarın sandıktan yine bu yönetimin çıkması halinde kulüpteki güven krizinin artarak süreceğini iddia etti.

"BEŞİKTAŞ İÇİN KAPININ ÖNÜNDE YATARIM"
Beşiktaş Kulübü’nün eski yöneticisi ve yarın yapılacak seçimde Yıldırım Demirören’in listesinde bulunan Sinan Vardar, siyah-beyazlı kulüp için kapının önünde bile yatabileceğini söyledi.

Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısında kongre üyesi Atıf Keçeci’nin, muhalefet yaptığı Demirören’in listesinde yedek üye olarak yer almasını eleştirmesi üzerine söz alan Vardar, kendisine yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Sistemle ilgili bazı sıkıntılarından dolayı ikinci dönemde başkanla birlikte olmadığını ifade eden Vardar, "Ama her zaman kulübüm için maddi manevi bilgilerimi paylaştım. Bu yönetimde de sayın başkanım daha önce kendisine muhalefet etmeme rağmen beni listesine aldı. 60 yaşındayım ve son devrem. Beşiktaş’a bir şey vermek için değil yedek üye olmak, Beşiktaş Kulübü’nün kapısının önünde bile yatarım" ifadelerini kullandı.

UZUN’UN KONUŞMASI ORTAMI GERDİ
Kongre üyelerinden Asri Uzun ise başkan adayı Murat Aksu’nun Beşiktaş’ın 60 transfer yaptığını söylediğini ve bu durumu eleştirdiğini hatırlatarak, "60 transferin 40’ında imzası olan Murat Aksu değil miydi? Fulya Projesi’nde onun imzası yok mu?" dedi.

Uzun, Murat Aksu’nun babasının mensubu olduğu hükümetin görev başına geldiğinden bu yana ülkenin borcunun arttığını belirtmesi üzerine salonda bir gerginlik yaşandı.

Önce kulüp başkanı Yıldırım Demirören müdahale ederek, siyasetin kongreye karıştırılmaması gerektiğini belirtirken, bazı kongre üyeleri de ayağa kalkarak Uzun’a tepki gösterdi. Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan da Uzun’un bu konudaki sözlerinin tutanaktan çıkarılacağını söyledi.

Öte yandan saat 14.00 itibariyle kongreye katılımın 1610 kişiye ulaştığı açıklandı.

DEMİRÖREN VE AKSU BİRLİKTE ÖNERGE VERDİ
Başkan Yıldırım Demirören ile başkan adayı Murat Aksu, sahne arkasında bir süre görüştükten sonra birlikte bir önerge verdi.

Yıldırım Demirören ve Murat Aksu, Kongre Divan Başkanlığı’na, kongre üyelerinin konuşma haklarının, gündemin 11. maddesi olan dilek ve temenniler bölümüne alınmasına, ibra oylamalarından sonra başkan adaylarının kapanış konuşmalarına geçilmesi için önerge verdiler.

Bazı üyeler böyle bir önergeye karşı çıkarken, salonda yine gerginlik oluştu.

Usulen bu durumun doğru olmadığı belirtilirken, Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan oylama yaptı. Oylama sonunda Demirören ve Aksu’nun önergesi oy çokluğu ile kabul edildi.

AKSU YANLILARI SAĞDA, DEMİRÖREN YANLILARI SOLDA
Siyah-beyazlı kulübün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda, başkan adaylarından Murat Aksu’yu destekleyenlerin salonun sağında, Yıldırım Demirören’i destekleyenlerin ise salonun solunda oturduğu gözlendi.

Murat Aksu ve yönetim kurulu adayı üyeler salonun sağ kısmında en öndeki koltuklarda otururken, Demirören’in yeni yönetim kurulu aday listesinde yer alan üyeler ise sağ taraftaki ön koltuklarda yerlerini aldı.
Demirören, salona girişinde, Murat Aksu’nun yönetiminde yer alan isimlerle tek tek tokalaştı ve seçimde başarılar diledi.

BABA DESTEĞİ
Başkan Yıldırım Demirören’in babası Erdoğan Demirören de kongre salonuna gelerek oğluna destek verdi.
Bu arada, yarın yapılacak seçim öncesi iki başkan adayının destekleyenleri toplantı salonunun dışında seçim kulisleri yaptı.

Ayrıca, kurullara aday olanlar da zaman zaman broşürler dağıtarak tanıtımlarını yaptı.

YORUM YAZ