MENÜ

Yolun sonu göründü!

Bir türlü parlak günlerine dönemeyen cep devi, önümüzdeki yıl telefon işinden çıkabilir!

Yolun sonu göründü!

Birkaç senedir sorunlardan kurtulamayan BlackBerry, CEO'su John Chen ile büyük bir yeniden yapılanma sürecinden geçmiş olmasına rağmen karlılığını geri kazanamadı. Şimdiyse firmanın bu durumun çok daha uzamasına izin vermeyebileceği anlaşıldı.

Haberin Devamı

Code/Mobile konferansında konuşan BlackBerry CEO'su John Chen, Priv'den sonraki BlackBerry telefonlarının "işlerine" bağlı olduğunu söyledi. Chen, "telefon işinde olduğunu, çünkü yeteri kadar hizmet almayan bir piyasa ve ek bir değer gördüğünü" belirtti. CEO, şöyle devam etti: "Önümüzdeki sene cihaz işimizi karlı hale getirmiş olmamız gerekiyor. Aksi halde burada ne yapmamız gerektiğini tekrar düşünmem gerekecek."

The Verge'e konuşan Chen, BlackBerry'nin telefon işini başarıya ulaşması için yılda 5 milyon telefon satmalarının gerektiğini söyledi. Firmanın önceki telefonu BlackBerry Passport, pek iyi satmamış, firma yılın ilk çeyreğinde yalnızca 8.000 telefon satabilmişti. Android'li BlackBerry Priv'in işleri değiştirip değiştirmeyeceğini biz de merak ediyoruz.

Resimlerle: BlackBerry Q10'dan kareler



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ