MENÜ

Yol Bisikleti Balkan Şampiyonası'nda 2. gün yarışları başladı

Valilik, belediye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Moldova, Sırbistan, Güney Kıbrıs ve Arnavutluk'tan 78 sporcu katıldı.

Yol Bisikleti Balkan Şampiyonası'nda 2. gün yarışları başladı

Talatpaşa Asfaltı’nda Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır’ın, damalı bayrak ile işaret vermesiyle yarış başladı.
Bakır, start alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, 40 yıl sonra aynı etkinliğin hayata geçirilmesinin büyük bir gurur olduğunu söyledi. Yol Bisikleti Balkan Şampiyonası’nın Türkiye, valilik ve millet adına güzel bir kazanım olduğunu aktaran Bakır, sporculara başarılar diledi.

Edirne Bisiklet Derneği Başkan Yardımcısı Yıldıray Öztürk ise Türkiye’de bisiklet kullanımının yaygınlaşması adına herkesin bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

Trafikten dolayı bisiklet kullanmaktan çekinen vatandaşların olduğunu aktaran Öztürk, "Bu bakımdan halkın eğitilmesi sürücülerin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Biz elimizden geldiğince insanlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. İnşallah bisiklet kültürü ülkemizde daha iyi yerlere gelecek" diye konuştu.

Yarışların ikinci gününde sporcular takımlar halinde yıldız erkekler, yıldız kızlar, küçük erkekler ile gençler kategorilerinde mücadele edecek.

Yıldız erkekler, yıldız kızlar, küçük erkekler Edirne - Havsa - Uzunköprü istikametinde oluşturulan parkurda 90 kilometre, gençler ise aynı parkurda 130 kilometre pedal çevirecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ