MENÜ

Yok böyle bir maç trafiği

Bu sezon zaman zaman üst üste maçlar oynamak zorunda kalan Fenerbahçe'yi yine müthiş bir süreç bekliyor. Sarı Lacivertliler, 39 gün içinde 3 farklı kulvarda birbirinden zorlu 10 (Avrupa Ligi'nde finale kalırsa 11) karşılaşma oynayacak.

Yok böyle bir maç trafiği

Üç kulvarda da mücadelesini sürdüren tek takım olan Fenerbahçe, bu nedenle diğer takımlardan daha zorlu bir maç trafiğine sahip. Kanarya, bazen 3 günde bir maç oynamak zorunda kaldı, bazen normale döndü. Sezon sonuna kadar olan periyotta ise Sarı-Lacivertliler adeta antrenman gibi maç yapacak. Çünkü 14 Nisan ile 22 Mayıs arasındaki periyotta sadece iki hafta arasında maçı yok. O da şimdilik. Futbol Federasyonu, Fenerbahçe, Avrupa’da yoluna devam ettiği için Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşlarının tarihini belirlemedi. Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nden elenirse kupa rövanşları 9 veya 16 Mayıs’ta yapılacak. Eğer Sarı-Lacivertli ekip, Portekiz’in Benfica takımını eler ve Avrupa Ligi’nde adını finale yazdırırsa, 15 Mayıs’taki final nedeniyle bir hafta arası daha dolacak. Bu durumda Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşının 8-9 Mayıs tarihlerinde oynatılması söz konusu.

İki boş haftası da dolacak


Yani Kanarya’nın iki boş hafta arası da böylece dolacak. Eğer Eskişehir’i yarı finalde eleyip, kupada finale kalırlarsa, Sarı-Lacivertliler’i ekstra bir mesai daha bekliyor. Lig 22 Mayıs’ta sona ererken, onlar kupa finali için birkaç gün daha mesai yapmak zorunda kalacak. Bu durumda periyot 42 güne, oynanacak final maçı sayısı ise 12’ye çıkacak.

Fenerbahçe’nin kalan maçları

Tarih Tür Rakip

14 Nisan Süper Lig Eskişehirspor
17 Nisan Türkiye Kupası Eskişehirspor (d)
21 Nisan Süper Lig Gençlerbirliği (d)
25 Nisan Avrupa Ligi Benfica
26-29 Nisan Süper Lig Kayserispor
2 Mayıs Avrupa Ligi Benfica (d)
3-6 Mayıs Süper Lig İstanbul B.B. (d)
10-13 Mayıs Süper Lig Galatasaray
19-22 Mayıs Süper Lig K.Karabükspor (d)
8-9 Mayıs (Büyük ihtimal)T.Kupası Eskişehirspor
15 Mayıs Avrupa Ligi Finali
Türkiye Kupası Finali (Tarih belirsiz)

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ