MENÜ

YKS ne zaman yapılacak? 2019 YKS tarihi belli oldu!

Son dakika açıklaması geldi. YKS'nin düzenleneceği tarih belli oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 15-16 Haziran 2019'da yapılacak. ÖSYM Başkanı Halis Aygün twitter hesabından açıklama yaparak "2019-YKS 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak, öğrencilerimize başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

YKS ne zaman yapılacak? 2019 YKS tarihi belli oldu!

2019 yılında düzenlenecek YKS tarihi belli oldu. Milyonlarca öğrencinin merak ettiği sınav tarihiyle ilgili açıklama ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Halis Aygün "2019-YKS 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak, öğrencilerimize başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Nedir?

Artık yeni sistem ile birlikte adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecekler. Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 1.Oturum Temel Yeterlilik Testi TYT, 2.oturum Alan Yeterlilik Testi AYT ve 3.oturum ise Yabancı Dil Testi YDT olarak geçmektedir. 1.oturum olan TYT sınavına herkes girmek zorundadır. Bu oturumdan yeterli puan alırsanız 2. ve 3. oturumlara girmeye hak kazanıyorsunuz. YKS sınavının 1.oturumu genel olarak etkisi %40, 2. ve 3.oturum ise %60 olarak belirlenmiştir.

YKS’de Hangi Dersler Var? Kaç Soru Çıkacak?

1.Oturum girilmesi zorunlu olup;

40 Türkçe,

40 Matematik,

20 Sosyal Bilimler,

20 Fen Bilimleri şeklinde olacak.

2. Oturum tek bir kitapçıktan oluşacak olup;

1.Test Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 Toplam 40 Soru,

Haberin Devamı

2.Test Matematik Toplam 40 Soru,

3.Test Fen Bilimleri Toplam 40 Soru,

4.Test Sosyal Bilimler 2 Toplam 40 Soru şeklinde olacak.

3. Oturum ise 80 Yabancı Dil sorusundan oluşmaktadır.

YKS sınavına nasıl hazırlanılır?

– Yeni konular öğrenmekten ziyade öğrenilen konuların pekiştirilmesi gerekir. Farklı soru türlerine hazır olabilmek için, farklı kaynaklardan sorular çözülerek bakış açısının da farklılaştırılması yararlı olacaktır.

– Sınav öncesinde her gün bir deneme sınavı çözmek, zamanı kullanma becerisini geliştirir ve hangi konuların tekrar edilebileceğini gösterir.

– Uyku saatlerinin bir düzene sokulması gerekir. Yeterli düzeyde uyumamak hem öğrenme kalitesini düşürür hem de hayat kalitesini düşürür. İyi öğrenmenin sağlanabilmesi için, iyi uyku gereklidir.

– Bilgisayar ve cep telefonunun yanlış kullanımı, zararlı bir hale dönüşebilir. Bu nedenler sınav öncesinde, cep telefonu ve bilgisayarın bir süreliğine bırakılarak önceliklerin tespit edilmesi gerekir.

YORUM YAZ