MENÜ

Yine, yeni, yeniden... Robin van Persie

Galatasaray'ın Robin van Persie aşkı yeniden alevlendi. Sarı-Kırmızılılar'ın, Hollandalı golcüyle görüşmelere devam ederek, arayı sıcak tuttuğu öğrenildi. Asıl beklenen ise 11 Temmuz'da yönetimin genel kuruldan isteyeceği borçlanma yetkisi. Onay çıkarsa, hedefteki ilk adres İngiltere olacak.

Yine, yeni, yeniden... Robin van Persie

Sarı-Kırmızılı kulübün uzatmalı aşkı Robin van Persie, yeniden Cim Bom’un transfer gündemine girdi.

Kulübü Manchester United’la 1 yıl daha kontratı bulunan Hollandalı golcüden, yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçildiği bildirilmişti. Ancak işin aslının farklı olduğu ortaya çıktı. Galatasaray Yönetimi, menacerler vasıtasıyla Van Persie’yle görüşüp, arayı sıcak tutmaya çalışıyor. Beklenen tarih ise 11 Temmuz... Kulüp başkanı Dursun Özbek, genel kuruldan borçlanma yetkisi isteyecek. 100 milyon Lira civarında ek bir bütçe talep edileceği belirlendi. Eğer bu bütçeye onay çıkarsa, ki kulübe yakın kaynaklardan kesinlikle onaylanacağı yönünde haberler geliyor, yüksek maliyetli transferler için harekete geçilecek. Bu doğrultuda ilk adres Van Persie olacak.

Manchester gözden çıkardı

Öncelikli olarak menacerlerin sık sık, “Türkiye’ye gelmeye çok sıcak bakıyor” diye haber gönderdiği Robin van Persie ile anlaşma sağlamak isteyen Galatasaraylı yöneticiler, daha sonra kulübüyle görüşecek. Manchester United’ın hücum hattına yapmayı planladığı astronomik ücretli transferler nedeniyle, 31 yaşındaki golcünün gözden çıkarıldığı biliniyor. Galatasaray da bu detayı göz önünde bulundurarak, en azından bonservis konusunu minimum maliyetle çözmeyi hedefliyor.

Wesley de ona çalışıyor
Robin Van Persie’ye, Galatasaray’a transfer olması için baskı yapanlardan biri de Wesley Sneijder. Yıldız futbolcuyla son olarak sezon bitiminde katıldığı milli takımda görüşen Sneijder, tatilde de vatandaşıyla telefonda konuşmayı ihmal etmiyor. Van Persie’ye Galatasaray’ı ve İstanbul’u öve öve bitiremeyen Sarı-Kırmızılı oyuncu, bu transfer girişiminde etkin rol oynayacak gibi görünüyor.

Lakabı ‘Uçan Hollandalı’

2014 Dünya Kupası’nda Hollanda’nın İspanya’yı 5-1 devirdiği maçta adeta uçarak, unutulmaz bir kafa golüne imza atan Robin Van Persie, bu maçın ardından ‘Uçan Hollandalı’ lakabını aldı. Sol ayağını raket gibi kullanan, uzaktan şutları ve bitirici vuruşlarıyla tanınan Van Persie, bu golle komple golcü olduğunu da kanıtlamıştı.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ