MENÜ

Yine olay!

Diyarbakır'ın ligden çekilme kararı aldığı maçın ardından ortalık karıştı. Bursa ve Antalya'da olduğu gibi Antep'te de istenmeyen görüntüler vardı.

Yine olay!

Ligin 11. haftasına Gaziantep-Diyarbakır mücadelesi damgasını vurdu... Diyar 87. dakikaya kadar önde olduğu karşılaşmanın son anlarında yediği gollerle rakibine boyun eğerken, bitiş düdüğünün ardından saha karıştı. Süleyman Abay’ın kararlarına tepki gösteren Diyarbakırsporlu iki yönetici protokol tribününden sahaya inip, hakeme doğru yürüdü. Bu arada güvenlik güçleri, olaylara müdahale ederken, Gaziantepspor tribünlerinin kısa süreli de olsa yaptığı, “PKK dışarı” tezahüratları ortamı daha çok gerdi. Başkan Çetin Sümer, gelecek hafta oynayacakları Galatasaray maçına çıkmayacaklarını söylerken, teknik direktör Ziya Doğan da, hakemlerin bilinçli bir şekilde hatalı kararlar verdiğini iddia etti.

‘Özgener’e ulaşamadım’
7. haftada oynanan Bursaspor maçında da ırkçı söylemlere maruz kaldıklarını kaydeden Sümer, “Bu maçın ardından tepkimizi ortaya koymuştuk. Ancak daha sonra Antalya, bugün de (dün) Antep’te aynı şeyler yaşandı. Maçın sonunda Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’i aradım, ama ulaşamadım. Diyarbakırspor büyük bir camiadır. Galatasaray maçına çıkmama kararımızı Valimiz, Belediye Başkanımız ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile değerlendireceğiz. Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım’la da görüşeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ