MENÜ

Yine mi hüsran!

Premier Lig’de lider Manchester City derbiyi kazandı, bitime 3 hafta kala Liverpool’la aradaki 1 puanlık farkı korudu. En son 29 yıl önce mutlu sona ulaşan ve 2016’da şampiyonluğu kılpayı kaçıran Kırmızılar ise yeni bir kâbusla karşı karşıya...

Yine mi hüsran!

Ülkemizde Süper Lig’deki şampiyonluk yarışının sonucu merakla beklenirken, İngiltere Premier Ligi’nde de heyecan tüm hızıyla devam ediyor. İngiltere’de bir ara farkı 7’ye çıkaran Liverpool, üst üste yaşadığı kayıplar sonrasında son şampiyon Manchester City’yi de yarışa dahil etmişti. Bitime 3 hafta kala son olarak geçtiğimiz hafta Cardiff’i deplasmanda 2-0 mağlup eden Jürgen Klopp önderliğindeki Liverpool, 88 puanla ve maç fazlasıyla liderliği City’den almıştı.

Haberin Devamı

Old Trafford’da kazandılar

Ancak teknik direktör Pep Guardiola’nın öğrencileri, zor geçmesi beklenen Old Trafford’daki derbide ezeli rakibi Manchester United’ı 2-0 yenerek, yeniden 1 puanla zirveyi ele geçirdi. Son şampiyonluğunu 1989-90 sezonunda kazanan Kırmızılar, hem kalan maçlarını kazanmayı hem de City’nin puan kaybını bekleyecek. Ancak her iki takımın da kalan maçlarına baktığımızda, City’nin son maçında rakibi olacak küme düşme hattındaki Brighton dışındaki diğer ekiplerin ligdeki pozisyonlarında bir sıkıntı gözükmüyor.

Yaparsa Brendan Rodgers yapar

2013-2014 sezonunda Liverpool’un başında olan ve şampiyonluk özlemine son vermek isteyen Brendan Rodgers, bitime 3 hafta kala Steven Gerrard’ın ayağının kaydığı ve şampiyonluğun Manchester City’ye gittiği dönemi unutamıyor. Şu an Leicester’ın başında olan Kuzey İrlandalı teknik adamdan eski takımının taraftarları, çok şey bekliyor. Çünkü Leicester, bitime 2 hafta kala City deplasmanına çıkacak ve burada alacağı puan ya da puanlar, belki de Liverpool’u şampiyon yapacak.

YORUM YAZ