MENÜ

Yine Ankara yine hüsran

2011’den beri Gençlerbirliği deplasmanında kazanamayan Cim Bom, seriye son vermek için sahaya çıktı ancak 1 puanı bile zor kurtardı. Dış sahada toplamda 9 maçtır galip gelemeyen Sarı-Kırmızılılar, 3.’lük koltuğunda oturan Konya’nın ise tam 7 puan gerisinde kaldı.

Yine Ankara yine hüsran

Aslan, Fenerbahçe derbisi öncesinde moral bulmak için Ankara’da sahaya çıktı. İkinci yarının flaş takımı Gençlerbirliği’ne konuk olan Galatasaray, 2011’den bu yana deplasmanda yenemediği rakibini devirmeyi amaçlıyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Son olarak3 Aralık 2011’de Eboue’nin gol attığı maçta Kırmızı-Siyahlılar’ı dize getiren Cim Bom, sonrasında Başkent’teki 3 mücadeleyi de kazanamamıştı. Sarı-Kırmızılı takım dün değil seriye son vermek, 1 puanı zor kurtardı. Kalesinde sayısız pozisyon veren Galatasaray, bu sonuçla 3.’lük koltuğunda oturan Konyaspor’un tam 7 puan gerisinde bulunuyor. Başakşehir Osmanlı’ya yenildiği için en azından 4.’lüğü kaptırmayan Galatasaray, genel olarak dış saha maçlarında ise dökülmeye devam ediyor.

Rekora doğru gidiyor!

Deplasmanda en son 3 Ekim 2015’te Başakşehir’i deviren Aslan, sonrasında çıktığı 9 dış saha mücadelesinde 3 puanı bir arada göremedi. Cim Bom daha önce2003-2004 sezonunda bu tip kötü bir seri yapmıştı. O sene deplasmanda üst üste10 maç kazanamayan Galatasaray,27. haftada Eskişehir’i de deviremezse rekoru egale edecek.

Golcü ama şutu yok!

25 haftası geride kalan ligde 21 maçta forma giyen ve sadece 3 kez ağları havalandırabilen Umut Bulut, 2016’da hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Formsuzluğuna rağmen elde başka forvet olmadığı için Gençlerbirliği maçında yine ilk 11’de görev yapan Umut, sahada ruh gibiydi! Gol atmak bir yana tecrübeli futbolcu, 90 dakika boyunca kaleye tek şut bile gönderemedi. Galatasaray teknik heyetinin ise tek bir değişiklik yaparak maçı bitirmesi dikkat çeken başka noktaydı.

Kader adamı Denayer

Teknik sorumlu Orhan Atik’in yine savunmanın ortasında formayı teslim ettiği Jason Denayer, maçın kader adamlarından biri oldu. 15. dakikada Selçuk’un ortasında gole çok yaklaşan Belçikalı stoperin vuruşunda, Gençlerbirliği savunması topu çizgiden çıkarttı. 1 dakika sonra ise Stancu ile ceza sahasında birebir kalan Denayer, kontrolsüz biçimde girip penaltıya sebebiyet verdi. Denayer’in atamadığı gol ve yaptırdığı penaltı karşılaşmanın gidişatını değiştirdi. Genç futbolcu, ikinci yarıda ise savunmada kritik müdahaleler yaptı.

Kaptan Selçuk’un golü de olmasa!

Ligde 22. maçına Gençlerbirliği önünde çıkan Selçuk İnan, oldukça etkisiz bir performans sergiledi. Orta alanda tel tel dökülen ve özellikle savunma anlamında hiç katkı sağlayamayan kaptan, buna rağmen golü atan isim oldu. 60. dakikada penaltı kullanan Selçuk, topu sol köşeden filelere yolladı. Attığı penaltı golü dışında vasatın altında kalan Selçuk, sezonun genelinde ligde toplam 7. kez ağları havalandırmış oldu.

Aslan’ın belalısı Bogdan Stancu

2010-11 sezonunun devre arasında Galatasaray’a transfer olan ve sonrasında sırasıyla Orduspor ile Gençlerbirliği’nde forma giyen Stancu, eski takımına karşı çıktığı maçlarda bir başka oynuyor. Rumen futbolcu daha önce Galatasaray’a rakip olduğu 7 karşılaşmada 4 kez ağları havalandırmıştı. Stancu dün yine cezayı kesti. 16. dakikada penaltı yaptıran Stancu, devamında beyaz noktanın başına geçti. Net bir vuruşla Muslera’yı avladı. Ancak bu gol galibiyet için yeterli olmadı.







Haberin Devamı
YORUM YAZ