MENÜ

Yılın savunmacısı ödülü adına büyük yarış

Turkish Airlines EuroLeague'de takımların mücadelesi sürerken takımlarına birçok alanda katkı sağlayan oyuncuların da ödül alanlarındaki yarışları sürüyor.

Yılın savunmacısı ödülü adına büyük yarış



Turkish Airlines EuroLeague'de normal sezonun sonu yaklaşırken takımlar arasındaki yarış iyice kızışmış durumda.

Benzer bir durum bireysel ödüller için oyuncular arasında da geçerli.

Yılın savunmacı ödülü için de birbirinden güçlü isimlerin adı geçse de Anadolu Efes'ten Bryant Dunston ve Fenerbahçe Ülker'den Brad Wanamaker favoriler arasında gösteriliyorlar. İşte yılın savunmacısı adayları:

Bryant Dunston - Anadolu Efes

Temsilcilerimizden Anadolu Efes'in yıldız isimlerinden Bryant Dunston, EuroLeague'de toplam 36 ve ortalama 1.64 blok ile bu alanlarda zirvede yer alıyor.

Kyle Hines - CSKA Moskova

CSKA Moskova'nın ABD'li oyuncusu Kyle Hines, toplamda 25 top çalma ile top çalma krallığında sekizinci sırada yer alıyor.

Hines, pivotlar arasında top çalma alanında ise zirvede...

Brad Wanamaker - Fenerbahçe Doğuş

Bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş'un yıldızı Brad Wanamaker, 35 top çalma ile bu sezon EuroLeague'de en fazla top çalan oyuncu konumunda.

Adam Hanga - Barcelona Lassa

Geçtiğimiz sezon ödülün sahibi olan Barcelona'nın Macar oyuncusu Adam Hanga, bu sezon 1.5 blok ortalamasıyla guardlar ve forvetler arasında en yüksek ikinci ortalamaya sahip isim.

Charles Jenkins - Khimki Moskova

Khimki'nin sezon öncesi transfer ettiği Charles Jenkins, 40 dakikaya vurulduğunda elde ettiği top çalmadaki 2.58 kariyer ortalamasıyla aktif oyuncular arasında zirvede yer alıyor.

Vincent Poirier - Baskonia

Baskonia ile ilk EuroLeague sezonunu geçiren Fransız oyuncu Vincent Poirier 21 blokla toplam blok sıralamasında 21 ile altıncı sırada yer alırken 40 dakikalık ortalamada 2.33 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Kostas Papanikolaou - Olympiacos

Olympiacos ile oldukça iyi bir sezon geçiren Kostas Papanikolaou, 19 ile takımının en çok top çalan ikinci ismiyken 92 savunma ribaunduyla bu alanda da takımda ikinci sırada yer alıyor.

Chris Singleton - Panathinaikos

Panathinaikos'un ABD'li yıldızı Chris Singleton; bu sezon yaptığı 5 top çalma, 4 blok, 13 ribaunt ile bu alanlarda kariyerinin en yüksek sayılarına ulaştı.

Walter Tavares - Real Madrid

Real Madrid'in yeni transferlerinden Walter Tavares, 9 maç üst üste en az 1 blok yapmayı başardığı sezonda oynadığı 16 maçın 14'ünde de en az 1 blok yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ