MENÜ

Yıldırım "devam" dedi

Eskişehir maçının ardından görevi bıraktığını açıklayan Fenerbahçe Başkanı, baskılara dayanamadı. Aziz Yıldırım, oy birliğiyle yeniden Kulüpler Birliği Başkanlığı'na seçildi.

Yıldırım "devam" dedi

15. haftada oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının ardından, hakemlere ve federasyona büyük tepki gösteren Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan ayrıldığını açıklamıştı. Ancak naklen yayın ihalesi sürecinde olunduğu için Yıldırım, kulüplerin yoğun baskısına dayanamayıp seçime kadar görevinin başında olacağını ifade etti. İşte o seçim, dün İstanbul’da gerçekleştirildi. Fenerbahçe Başkanı, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi. Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu’nun geçen dönemde olduğu gibi aynı şekilde göreve devam edeceği belirtildi. Genel kurulda divan başkanlığı yapan İlhan Cavcav, Aziz Yıldırım’a devam kararından ötürü teşekkür etti. Cavcav, “Aziz Bey, özellikle yayın ihalesinde çok uğraştı. Tüm kulüplerin bu süreçten en kazançlı şekilde çıkması için elinden geleni yaptı. Kendisi göreve devam edeceği için mutluyum. Çünkü Kulüpler Birliği’ne çok şey kattığını düşünüyorum” dedi.

‘Avrupa Birliği’ne girdik’
Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ise Avrupa Profesyonel Futbol Ligleri Vakfı’na kabul edildiklerini açıkladı. Bu durumun Vakıf olarak Avrupa Birliği’ne girmeleri şeklinde ifade edilebileceğini belirten Gümüşdağ, sözlerini şöyle tamamladı: “Yaklaşık 23 ülkenin bulunduğu birliğin içinde bulunmak vakfımız büyük artılar katacaktır. Bu birlik, UEFA ve FIFA’nın tanıdığı üst düzey ülkelerin olduğu bir birlik. Vakfımızın kabulü de bizim Kulüpler Birliği olarak Avrupa Birliği’ne girmemiz gibi algılanabilir”

Haberin Devamı
YORUM YAZ