MENÜ

Yiğido evde kaldı! 1-2

Süper Final'in ilk haftasında galibiyet sevinci yaşayan Sivasspor, sonraki üç maçta resmen çöküşe geçti. Kırmızı-Beyazlılar öne geçtiği Belediye'ye son dakika golüyle yenildi, Avrupa yolunda büyük darbe yedi.

Yiğido evde kaldı! 1-2

Daha iki takım birbirini tartmaya fırsat bulmadan Pedriel’in golü geldi. 3. dakikada Doka’nın kaptırdığı topta Pedriel’in ceza alanı dışından şutu ağlarla buluştu: 1-0. 21’de iyi çalışılmış bir serbest atış organizasyonu izledik. Holmen’in pasında Webo vurdu, dönen topa Doka’nın vuruşu üstten dışarı gitti. 30’da Rızvan’ın şutunu Korcan yumrukla kornere attı. 41’de Sivasspor kaptanı Uğur, Doka’ya yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan oyun dışı kaldı. 45’te Tom ceza alanı içine iyi girip, pasını verdi. Holmen’in vuruşunda Korcan yine gole izin vermedi. Rıza Çalımbay ilk yarıda orta alandaki etkisizliğini göz önüne alarak, Grosicki’yi çıkarıp orta alana sezon içindeki değişmezi Kadir’i aldı. Amaç; 1-0’lık skoru iyi savunmayla elde tutmaktı. Ancak dünün tutulamayan ismi Doka, 61’de kişisel becerisini ortaya koyduğu şık bir gol attı ve eşitliği sağladı: 1-1. 63’te 10 kişi kalmasına rağmen Sivasspor etkili ataklarından birini Eneramo ile gerçekleştirdi. Bu dakikada Eneramo’nun gol vuruşu, Belediyespor savunmasından oldukça penaltı kokan bir pozisyonla savuşturuldu. 67’de Kıvanç ve 68’de Eneramo ile Sivas’ın öne geçebileceği etkili pozisyonlar izledik. 73’te Eneramo’nun düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Rajnoch kullandı. Oğuzhan gole izin vermedi. 90+1’de Webo takımını zafere taşıdı: 1-2.

Haberin Devamı

Hakem gölge düşürdü!

MSüper Final’in ilk haftasında galibiyet sevinci yaşayan Sivasspor, sonraki üç maçta resmen çöküşe geçti. Kırmızı-Beyazlılar öne geçtiği Belediye’ye son dakika golüyle yenildi, Avrupa yolunda büyük darbe yediaçta ilk dakikadan başlayan hakem hataları üst düzeydeydi. Suat Arslanboğa, Sivasspor’un Pedriel ile bulduğu golde el ve ofsayt vardı. Daha sonra Eneramo’nun vuruşunda top Belediye savunmasından elle kesildi, penaltıyı vermedi. Ama Sivas lehine daha sonra verdiği penaltıda ceza alanı dışındaydı. Gerçekten dün Sivas’ta dişe diş çok zevkli bir maç izledi futbolseverler. Sonuç ne olursa olsun iki takımı da kutluyorum. Böyle güzel bir maça maalesef hakem kötü yönetimiyle gölge düşürdü.

‘Hakemler çok hata yapıyor’

Haberin Devamı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 90 dakikanın ardından hakem hatalarına isyan etti. En büyük şikayetlerinin hakemler olduğunu belirten Çalımbay, “4 maç oynadık ve çoğunu 11 kişi tamamlayamadık. Her maçta aleyhte penaltılara maruz kaldık. Hakem hatalarına bizim hatalarımız da eklenince, mağlubiyet kaçınılmaz oluyor” dedi.

‘Oğuzhan bizi motive etti’

Belediye’nin hocası Arif Erdem’in keyfine diyecek yok. Seyir zevki güzel bir mücadele oynandığını belirten Erdem, “Kalecimi tebrik etmem lazım. İki haftada 2 penaltı çıkardı ve bunlar dönüm noktası oldu. Oğuzhan’ın penaltıyı kurtarması beni ve takımı anormal motive etti. Bütün takım bugün anormal mücedele etti. Galip geldiğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

YORUM YAZ