MENÜ

Yeter! Fikret Orman yeter!

Gazetemiz yazarlarından Nilay Yılmaz, Fikret Orman ve Beşiktaş yönetimi hakkında yorumlarda bulundu.

Yeter! Fikret Orman yeter!

Hâlâ yaşananlara gerçekten şaşırıyor musunuz? Fikret Orman’ın farklı bir tavır sergileyeceğini mi sanıyordunuz? Şaşıracak bir şey yok... Beklenen oldu...

Futbol sanatından bihaber olmalarına rağmen sadece ve sadece paraları olduğu için o koltuklarda oturan ve kararları veren takım elbiseli adamlar...

Beşiktaş’ı yönete(meye)nler...

Borç batağındaki kulübe para kaynağı bulmak için kulübün değerlerini para babalarına peşkeş çekenler... Beşiktaş’a siyah ve beyazı değil, sadece siyahı yaşatıyorlar. Ve maalesef hiç utanmıyorlar. Çünkü sevgili başkanımız için stada giden yolda her şey mübah.

Kendisinin eleştirildiği gerçeğini ucuz demeçlerle geçiştirmeye çalışan ve bu tip manevralarla herkesi kandırabileceğini sanan Fikret Orman, önümüze yine stadı sürüyor. Ve bu artık kabak tadı veriyor. Hâlâ tehditkâr, hâlâ ucuz yoldan delikanlı kültürü... Neden diz kapağına çalışır gibi bir yerlere mesaj verme anlayışı? Neden üçüncü sınıf taktikler? Ve ben hâlâ niye bu olaylara yeni tanık oluyormuş gibi sinirleniyorum?

Önce asalak, şimdi köpek


Geçen yıl “Ağustos’ta stat bitmez” diyenlere, “asalaklar” demişti. Şimdi eleştirenlere ise, “kurt” arkasından havlayan “köpek” benzetmesi yapıp ‘iyi Beşiktaşlı’ olmamakla suçluyor. Çünkü Orman’a göre ürün alan, kombine alan ama sorgulamayan seyirci modeli iyi seyirci modeli; loca almaksa iyi Beşiktaşlı olmak demek. Toplum vicdanında mahkum olmuş birine loca satılması içime sinmez, istemem ama anlarım. Ancak Nevzat Demir Tesisleri’nde yemek yemeler, tesis gezdirmeler ne demek? “Gözünden Beşiktaşlı ışığı aldım” diye güzellemelere ne gerek var? Locanı satarsın, ama mesafeni de koyarsın...

Biz eleştirdiğimiz için politik oluyoruz, ancak geçen yıl 3 cumhurbaşkanı adayından sadece birinin tanıtım toplantısına giden Fikret Orman politik olmuyor. Gezi’ye katılanların ve yönetime muhalif olan kişilerin referans olduğu üyelik başvurularını kabul etmeyerek kulübe siyaseti sokuyorlar. Ama biz eleştirdiğimiz için ‘köpek’ oluyoruz.

Başkanın eleştiriye tahammülü yok

Kulübün başına geldiğinden beri yaptığı açıklamalarla kendinden başka herkesi harcayabilecek kadar gözü kara olduğunu defalarca gösterdi Fikret Orman. Şimdi ben de gönül rahatlığıyla yazabilirim öyleyse: Sn. Başkan! Beşiktaş’ı köy takımına çevirdiniz.

Hem de idari anlamda. Böyle durumlarda sarıldığınız en iyi silah olan demagoji de sadece sizi olduğunuzdan daha kötü durumlara düşürüyor. Artık size inanmıyoruz! Hesap sorma vaadiyle gelip hesap soramadığınız TFF Başkanı’ndan hiçbir farkınız yokmuş.

Ama siz bugün buradasınız, yarın yoksunuz. Köpek dediğiniz taraftar ise hep burada olacak. Kurdu-köpeği bırakın ve karar verin! Siz bu Beşiktaş tarihinin neresinde yer alacaksınız? Reza’ların safında mı, Rıza’ların safında mı?

Gerçek mi?

Beşiktaşlılar, lütfen bana tükürdüğümü yalatın. Şampiyon olursanız çok sevinirim. (Ahmet Çakar)

Hadi yine iyisin!

Klopp için bildiğim tek bir şey var ki; bana Chelsea’nin başına geçmeyeceğini söyledi. O yüzden rahatım. (Chelsea menaceri Jose Mourinho)

Para çok

Başkan olursam stadı satın alacağım. (Galatasaray Başkan Adayı Mustafa Cengiz)

Çok duyduk bu lafları

Bir gün İngiltere’ye dönersem sadece Liverpool forması giyerim. (Barcelona’lı Luis Suarez)

O senin hatan


Alex’ten ve Van Hooijdonk’tan çok şeyler öğrendim ama bunlar sadece antrenmanlarda kaldı. (Galatasaraylı Olcan Adın)

Haberin Devamı
YORUM YAZ