MENÜ

Yerry Mina kimdir? Yerry Mina kaç yaşında?

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim Barcelona'nın stoperi Yerry Mina ile ilgilendiklerini söyledi. Peki, Kolombiya Milli Takımı'nın formasını giyen ve bu Dünya Kupası'ndaki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Yerry Mina kimdir? Detaylar haberimizde...

Yerry Mina kimdir? Yerry Mina kaç yaşında?

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'den transfer itirafı geldi. Galatasaray'ın IGTV hesabından spor müdürlerinin sorularını cevaplandıran Fatih Terim Kolombiyalı stoper Yerr Mina ile ilgilendiklerini açıkladı. Yerr Mina ile Fenerbahçe'de uzun süredir yakından ilgilendiyordu. Peki Yerr Mina kimdir? Kaç yaşında? İşte bilinmeyenler...

Yerr Mina kimdir?


Kolombiya Milli Takımı'nda formasını giyen 23 yaşındaki futbolcu, ülkesinde başladığı futbol yaşantısında basamakları kısa süre içinde çıkmaya başladı.

Deportivo Pasto takımından 2014 yılına başkent Bogota'da bulunan Santa Fe takımına transfer olan Mina, 1.95'lik boyu, hava hakimiyeti ve savunmadaki lider özellikleriyle dikkat çekti.

Takımıyla Sudamericana şampiyonluğu kazanan Yerry Mina, Santa Fe'nin 2016 yılında Libertadores macerasındaki performansıyla Palmeiras'ın yolunu tuttu.

Topu geriden oyuna sokma konusunda uzun boyuna karşın başarılı olan genç oyuncu, 1.95'lik boyuna karşın hızlı bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Risk almayı seven Mina, zaman zaman golle sonuçlanan hataları beraberinde getirebiliyor.

Barcelona, Brezilya Ligi'nde Palmeiras forması giyen stoper Yerry Mina'yı 11.8 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katmıştı.

Önde oynayan Barcelona takımında bu meziyetleri doğrultusunda Yerry Mina transferi nokta atışı gibi görünüyor.

Dünya Kupası'nda ne yaptı?

Yerr Mina, Polonya, Senegal ve İngiltere maçlarında forma giydi. Kolombiya son 16 turuna yükselirken Mina forma giydiği 3 maçta da forma giydi.



Haberin Devamı
YORUM YAZ