MENÜ

Yerlikaya umudunu koruyor

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya: "İlk gün de söyledim, bugün de söylüyorum. Güreşin olimpiyatlardan çıkarılabileceğine çok ihtimal vermiyorum" dedi.

Yerlikaya umudunu koruyor

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Hamza Yerlikaya, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği’nin (FILA) güreşin olimpiyatlardan çıkarılması kararıyla ilgili mayıs ayı sonunda St.Petersburg’taki Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) toplantısında, bir sunum yapacağını söyledi.

Haberin Devamı


Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IOC İcra Kurulu’nun 12 Şubat’ta İsviçre’nin Lozan kentinde yaptığı toplantıda güreşin 2020 olimpiyat programındaki temel spor dalları arasından çıkartılmasına yönelik verdiği karara, tüm dünyadan tepkilerin aralıksız sürdüğünü ifade etti.


Aralarında özellikle Rusya, ABD, Çin, İran, Azerbaycan ve Türkiye gibi güreşte söz sahibi ülkelerin bulunduğu çok sayıda ülkenin güreşin olimpiyatlardan çıkarılmasına karşı olduğunu ifade eden Hamza Yerlikaya, "FILA da bu konuda çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Bununla ilgili Mayıs ayındaki gelişmeler bu karara yön verecekti diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Yerlikaya, güreşin olimpiyatlardan çıkarılmasıyla ilgili FILA’nın kurumsal bir şirketle anlaşma yaptığını ve bu çerçevede bir kampanya hazırlığı içinde bulunduğunu anlatarak, şunları söyledi:
"Mayıs içinde FILA’nın başkanlık seçimi var. Seçimin ardından FILA, ay sonunda St.Petersburg’taki IOC toplantısında güreşin dünyadaki yeri ve önemiyle ilgili bir sunum yapacak. Bu sunumun Eylül ayındaki büyük toplantı öncesinde etkili olacağına inanıyorum. FILA, sunumla ilgili TGF olarak bize de görüşlerimizi sordu. Biz de Türkiye’de güreşin yeri ve önemiyle alakalı gerekli bilgileri kendilerine ulaştırdık. İstatistiksel bilgiler istediler. Onları gönderdik. İlk gün de söyledim, bugün de söylüyorum. Güreşin olimpiyatlardan çıkarılabileceğine çok ihtimal vermiyorum."

Haberin Devamı


Hamza Yerlikaya, güreşte söz sahibi ülkelerin yöneticilerinin de kendisi gibi güreşin olimpiyatlardan çıkarılması kararının kaldırılacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

YORUM YAZ