MENÜ

Yepyeni Trabzon

“Trabzonspor'un yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Kaybettiğimiz ruhun geri dönmesi adına elimizden geleni yapacağız. 'Gençlik Parlamentosu'nu hayata geçirip hem Türkiye'de hem de dünyada örnek bir takım olacağız”

Yepyeni Trabzon

Haberin Devamı

Ligde hedeflediği yerin uzağında kalan Trabzonspor’u yoğun bir kongre süreci bekliyor. Bordo-Mavili kulübün patronu olmak için 4 aday deyim yerindeyse kıyasıya yarışıyor. Trabzonspor’a başarılar yaşatmak için kolları sıvayan adaylardan biri de Metin Atasoy... Trabzonspor’un yeniden yapılanması gerekiğine dikkat çeken Atasoy, dün FANATİK Web TV’nin konuğuydu. Bordo-Mavili kulübün geleceğine dair önemli projeler sundu. İşte Metin Atasoy’un, Trabzonlular’ın merak ettiği projeleri...

Kentteki hava nasıl? Gündem ne?

Trabzon kongreye kilitlenmiş durumda. Büyük bir yarış var. Herkes seçimi düşünüyor. Sportif ve ekonomik anlamda iyi durumda olmadığı bilinen bir takımda böyle bir yarışın olması Trabzon markasının büyüklüğünü gösteriyor. Trabzon’da artık kongre sistemi de farklılaştı. Artık delegeler projelere bakıyor, yapılacak işlere önem veriyor. Biz de bunu dikkate alıyoruz.

Başkan, adayların projelerinin yetersiz olduğunu düşünüyor. Neler söylersiniz?

Bunun değerlendirmesini Sadri Şener’in yapmaması gerekiyor. Çünkü o bunları yetersiz görürse birileri de onu çalışmalarını haklı olarak yetersiz gösterebilir. 200-250 trilyon borçlu bir takımdan bahsediyoruz. Şu an adaylar bunu düzeltmek için elinden geleni yapıyor. Sadri bey konuşurken, daha dikkatli olmalı, kırıcı değil camiayı birleştirici olmalı.

Peki sizin projeleriniz neler?


Trabzonspor Gençlik Parlamentosu kuracağız. Akademik kariyere sahip genç beyinlerden kurulu bir oluşum olacak. Yönetim toplantılarına katılacaklar. Görevleri Trabzonspor’a proje üretmek olacak. Biz de bunları hayata geçirmek için çalışacağız. Bu yapıyı oturtup, diğer kulüplere de örnek olacağız. Ülkemde ve dünyada bir ilk olacak.

Taraftar hakkında herhangi bir düşünceniz var mı?


Taraftar grupları ve grupçuklar var Trabzon’da... Bu gruplar zaman zaman yönetimden bilet talep ediyor. Verilen bu biletler ranta dönüştürülüyor, satılıyor. En sıkıntılı konulardan biri de bu. Biz göreve gelirsek; bütün dernekleri çağıracağız. Onları kombineye teşvik edeceğiz. Örneğin 100 tane kombine alacaklar, 100 tane de ben bilet vereceğim. Yapmayı planladığımız şey Trabzon’da
doğru ve gerçekten futbolu seven bir taraftar profili oluşturmak.

Ekonomik olarak neler vaadediyorsunuz?

Biz ekip olarak mevcut yönetimden kasada nakit para bırakmasını beklemiyoruz. Ancak işe başlayıp rakamsal boyutları görmemiz lazım. Geliştirdiğimiz projeler var. Hatta bir tane düşüncemiz var ki, onu şu an açıklayamam. Çünkü diğer adaylar bu projeyi sahiplenebilirler.

Sportif hedefler nedir?


Teknik heyetimizi ikna edebilirsem kadrodaki mevcut bütün yabancıları göndermek isterim. En fazla 2 tanesini bırakabilirim. Trabzonspor’un ihtiyacı olduğu yerlere, takıma katkı üretecek futbolcular alacağız. Bu en fazla 3 veya 4 olur. Teknik heyetin yorumuna göre ben 1461 Trabzon’dan en az 5 oyuncuyu almak isterim. Bizim takımımızda en büyük kayıp; ruh kaybıdır. Bunu ortadan kaldırmalıyız. Kadromuzda 5-6 tane Trabzonlu oyuncunun olması lazım.

Çalışma arkadaşlarınız belli mi?


Seçmen bazında oy kaybetmemek için listemizi şu anda açıklamıyoruz. Bunu yavaş yavaş finale doğru açıklamayı düşünüyoruz. Ancak ismini verebileceğimiz, izin aldığımız iki isim var. Mühendis Kemal Kılıç, Profesör Ali Akyüz ve İbrahim Coşkuner...

YORUM YAZ